Logo dekombinatie.nl


Bart van Muijen: "Naar wat ik begrepen heb moet mijn aanwezigheid meer rust en sturing opleveren in het team." (FOTO: RINIE BOON)
Bart van Muijen: "Naar wat ik begrepen heb moet mijn aanwezigheid meer rust en sturing opleveren in het team." (FOTO: RINIE BOON)

Bart van Muijen moet Pelikaan wat meer rust en sturing brengen

Pelikaan-trainer Ron Tempelaar zocht een routinier die zijn overwegend jonge elftal binnen de lijnen bij de hand kan nemen. Hij vond Bart van Muijen.

ZWIJNDRECHT - "Het is leuk om straks weer in mijn woonplaats tegen een bal te trappen", glimlacht de oud-prof van FC Dordrecht en FC Oss en voormalig speler van ASWH en Spijkenisse. "Mijn roots liggen bij vv Zwijndrecht, maar daar terugkeren is geen optie omdat die vereniging is gefuseerd tot ZBC'97. Daar voetballen trok me niet zo omdat de fusieclub nog maar weinig elementen van vroeger bevat. Veel 'Zwijndrechters' die ik uit mijn jeugd nog ken, zitten nu bij Pelikaan. En ik straks ook, ha ha!"

Van Muijen (34) is een welkome versterking voor de zaterdageersteklasser. "Naar wat ik begrepen heb moet mijn aanwezigheid meer rust en sturing opleveren in het team", vertelt hij.

"Die behoefte heeft te maken met de wisselvalligheid die Pelikaan het voorbije seizoen liet zien. De ene wedstrijd was het geweldig, om vervolgens onder de ondergrens te zakken. Mijn komst moet wat meer stabiliteit in de prestaties gaan opleveren. Lijkt me een mooie uitdaging, hoewel ik wel even getwijfeld heb. Het leek me ook prima om in een lager elftal lekker relaxed tegen een balletje te trappen, ha ha! Die optie heb ik uiteindelijk toch maar laten varen. Dat kan altijd nog, hè?!

Eén ding is zeker: Bart van Muijen gaat er alles aan doen om topfit aan de nieuwe competitie te beginnen.

Deze zomer ga ik in ieder geval regelmatig hardlopen", zegt hij.

"Mijn voetblessure is in ieder geval voorbij. Ik speel weer pijnvrij."

Zijn kwetsuur deed hij in het begin van het afgelopen seizoen op bij Hoofdklasser Spijkenisse.

"Ik kwam in aanraking met de spits van de tegenstander en voelde 'iets' in mijn enkel. Ik besloot desondanks door te voetballen. Al snel ervoer ik bij elke wreeftrap een stekende pijn. Uiteindelijk ben ik er aan geopereerd. En nu ben ik er van af. Een verademing hoor."

Recordhouder

Bart van Muijen heeft nog altijd een trots record in handen: niemand speelde meer officiële competitiewedstrijden in het shirt van FC Dordrecht, dan hij: 233 om precies te zijn. De verdediger onttroonde daarmee destijds Cor Lems. Van Muijen speelde in totaal negen seizoenen aan de Krommedijk.

Reageer als eerste