• Alles
 • (9)
  Overig
 • (2)
  Inloop-Opendag
 • (12)
  Evenement
 • (4)
  Cursus-Workshop

Brussencursus van start

dinsdag 7 april 18:30 - 20:00 uur

In Zwijndrecht start binnenkort een cursus voor brussen in de leeftijd van 12 tot en met 15 jaar. De cursus is bedoeld voor jongeren die opgroeien met een broer of zus die een beperking, ziekte en/of verslaving heeft. De cursus bestaat uit 7 bijeenkomsten en wordt gegeven op dinsdagavond van 18.30 tot 20.00 uur. De start is op 3 maart a.s. Er is dan samen met de ouders tijd voor kennismaking met elkaar. Deelname is gratis, maar aanmelden is noodzakelijk voor 21 februari a.s..

Wanneer je een broer/f zus hebt met een ziekte en/of beperking ben je een “brus”. Misschien heeft je broer een lichamelijke beperking en help je hem wel eens. Of heeft je zus ADHD en is snel overprikkeld. Je moet daar soms rekening mee houden en/ of je hebt extra zorgen thuis. Een brus heeft te maken met een gewone en soms bijzondere thuissituatie. In de cursus kan je met elkaar praten, doen we oefeningen en maken we plezier. Er zijn cursussen voor 8 t/m 12 jaar (Speciaal voor mij) en een cursus voor 12 t/m 15 jaar (Just4me).

De cursus “Just4me” start op dinsdag 3 maart a.s. in Zwijndrecht. Het wordt gegeven door Karen Krause, CJG/St. Jeugdteams ZHZ en Natascha Hessels, Viverawijkteam/MEE Mantelzorg.

De cursus “Speciaal voor mij” wordt gegeven in Dordrecht (voorjaar) en Papendrecht (najaar).

Wil je meedoen of wilt u als ouder meer informatie? Neem dan contact op met Natascha Hessels, MEE Mantelzorg/Viverawijkteam via T 078 – 2063202 of per email E natascha.hessels@meeplus.nl


deel deze activiteit

Locatie

Zwijndrecht
Zwijndrecht en Heerjansdam
Kapitein Horsmanflat 29
3333ck


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden