Rijbewijskeuringen CBR in Zwijndrecht

Zwijndrecht- Iedereen die 75 jaar of ouder is moet een medische keuring ondergaan voor het verlengen van het rijbewijs. Ook degenen die een groot rijbewijs (C,D,E) gaat halen of vernieuwen, of mensen met een medische reden moeten worden gekeurd.

Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen elke dinsdag bij Cannenburgh medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs. Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen 45 euro, voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is het tarief 65 euro.

Procedure

De eerste stap is het kopen van een Gezondheidsverklaring. Deze vragenlijst over de eigen gezondheid moet eerst zelf worden ingevuld en opgestuurd naar het CBR. Het CBR stuurt vervolgens een verslag dat de keuringsarts moet invullen. Pas op dat moment kan een afspraak worden gemaakt voor de keuring.

De artsen waar Regelzorg mee samenwerkt, zijn aangesloten bij ZorgDomein. Zij vullen de formulieren digitaal in en versturen deze direct naar het CBR. Meer informatie over de procedure is te vinden op de website van Regelzorg.

Afspraak

Een afspraak is makkelijk te maken via de website of door te bellen naar het landelijke afsprakenbureau: 088 23 23 300.

Coulanceregeling 75+

Senioren die gebruik willen maken van de coulanceregeling, waardoor u max. 1 jaar met een verlopen rijbewijs mag blijven rijden, dienen nog dit jaar een Gezondheidsverklaring te kopen en op te sturen naar het CBR. Mogelijk wordt deze wel verlengd.

De doorlooptijden van het CBR zijn echter een stuk verbeterd.

De gezondheidsverklaring koopt u 4 of 5 maanden voor de einddatum van uw rijbewijs. In de meeste gevallen zult u dan geen gebruik hoeven te maken van de coulanceregeling.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden