<p>Zo ziet de Oude Kerk er van binnen uit. (Foto: pr)</p>

Zo ziet de Oude Kerk er van binnen uit. (Foto: pr)

(Foto: onbekend)

Oude Kerk open op Open Monumentendag

Veel monumenten zijn zaterdag 12 september te bezichtigen, want dan is het weer de jaarlijkse Open Monumentendag. Ook de Oude Kerk in Zwijndrecht is dan te bezoeken.

Zwijndrecht - Reeds in de 13e eeuw stond op de plek waar nu de Oude Kerk staat, een kapel en uiteindelijk is door latere verbouwingen en uitbreidingen deze kerk ontstaan. Hoe deze kerk werd uitgebreid, hoe oud de preekstoel is en wat je allemaal wilt weten over het orgel, de glas-in-lood-ramen en hoe de kerk nu in gebruik is, kun je zien en horen op zaterdag 12 september.

Tijdens de Open Monumentendag is de kerk te bezichtigen van 12.00 tot 16.00 uur. Voor de bezoekers is er koffie en thee buiten bij de ingang. De regels rondom corona worden gecheckt en bezoekers ontvangen een boekje over de kerk.

In de kerk zijn mensen aanwezig om je te vertellen over het gebouw en kerk zijn nu. Stel gerust alle vragen. Verder zal er muziek zijn van een orkest of een organist. Loop deze dag even binnen en ervaar de rust en de historie van het gebouw.

De Oude Kerk staat aan Kerkstraat 49 in Zwijndrecht en naast de kerk ligt een oude begraafplaats, waar tot 1963 nog mensen begraven werden, maar waar nu alleen nog de zerken staan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden