Podiumplaats voor Colin Velthuizen tijdens IDM Sachsenring


<p>Colin Velthuizen (rechts) heeft de derde plaats gehaald met de race. (Foto: Damon Teerink)</p>

Colin Velthuizen (rechts) heeft de derde plaats gehaald met de race. (Foto: Damon Teerink)

(Foto: Damon Teerink)

Podiumplaats voor Colin Velthuizen tijdens IDM Sachsenring

De 16-jarige Colin Velthuizen uit Heerjansdam heeft zijn eerste podiumplaats van het seizoen gescoord. Tijdens de tweede IDM ronde op de Sachsenring finishte de coureur uit Heerjansdam in de tweede wedstrijd op een derde plaats. In de eerste Supersport 300 race eindigde Velthuizen als vijfde.

Heerjansdam - De tweede ronde van het IDM kampioenschap werd niet in een weekend, maar op een maandag en dinsdag verreden. De Sachsenring stond sinds lange tijd weer op de kalender. Colin Velthuizen had een aantal weken voorafgaand aan het evenement twee goede testdagen gedraaid op de Sachsenring om zo het circuit te leren kennen. Velthuizen kon hierdoor goed voorbereid aan de trainingen beginnen. Het liep erg goed voor Velthuizen gedurende de vrije trainingen en kwalificaties. Na een derde tijd in de eerste kwalificatie, eindigde de coureur uit Heerjansdam als vierde na twee kwalificaties. Hierdoor mocht Velthuizen vanaf de tweede startrij aan de races beginnen.

Rode vlag

In de eerste race maakte Velthuizen deel uit van de spannende kopgroep. De groep bestond eerst uit acht en in de slotfase uit zes rijders. Velthuizen had geen geluk in de slotfase. De Kawasaki-coureur reed op plaats vijf in de voorlaatste ronde toen twee rijders voor hem onderuit gingen. De rode vlag kwam uit en de einduitslag werd opgemaakt aan de hand een eerdere doorkomst. Velthuizen had daarom niet de kans om in de laatste ronde in de aanval te gaan en werd als vijfde in de einduitslag opgenomen.

Beter

Velthuizen was erop gebrand om het in de tweede race beter te doen en dat lukte. De RT-Motorsports by SKM Kawasaki rijder verloor in de beginfase een paar plaatsen, maar wist zich vervolgens door de groep te werken. Toen Velthuizen eenmaal was aangekomen op de derde plaats, waren de voorste twee rijders vertrokken. Wel wist de Kawasaki-coureur de derde plaats vast te houden, waardoor hij zijn eerste podiumplaats van het seizoen scoorde. In het kampioenschap staat Velthuizen na vier races op een zesde plaats.

Balen

Colin Velthuizen #64: “Het was erg balen van de rode vlag situatie in de eerste race, want er zat meer in dan een vijfde plaats. Dat heb ik in de tweede race laten zien en ik blij met mijn eerste podium van het jaar. Nu op naar de Lausitzring, waar ik vorig jaar mijn eerste IDM podium wist te scoren. Ik kijk er naar uit!”

De raceweek voor Velthuizen is nog niet voorbij, want komend weekend (11 t/m 13 september) komt hij in actie tijdens de derde ronde van het IDM kampioenschap op de Lausitzring. De races van zaterdagmiddag en zondagmiddag zijn live te volgen via www.idm.de/live.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden