Jan Brokken geeft lezing in bibliotheek


<p>Jan Brokken is een internationaal bekende auteur. Hij geeft een lezing over zijn boek: De rechtvaardigen. (Foto: Jelmer de Haas)</p>

Jan Brokken is een internationaal bekende auteur. Hij geeft een lezing over zijn boek: De rechtvaardigen. (Foto: Jelmer de Haas)

(Foto: Jelmer de Haas)

Jan Brokken geeft lezing in bibliotheek

Zwijndrecht - Internationaal bekend auteur Jan Brokken is schrijver van romans, reisverhalen en non-fictie. In het kader van 75 jaar Bevrijding geeft Jan op woensdag 14 oktober een lezing over zijn boek De rechtvaardigen in de bibliotheek van Zwijndrecht. Indien nodig, in verband met het handhaven van de 1,5 m maatregel, wordt de lezing verplaatst naar Spektakel.

Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog ontdekte de Nederlandse consul in Kaunas, de directeur van Philips Litouwen Jan Zwartendijk, een manier om duizenden Joodse vluchtelingen het leven te redden: hij schreef voor hen een visum uit voor Curaçao. Daarmee reisden ze met de Trans Siberië Express naar Japan, van waaruit ze zich over de hele wereld verspreidden – vrijwel allen overleefden de oorlog. Jan Brokken beschrijft het leven van Jan Zwartendijk en de lotgevallen van enkele ontkomen Joden in een meeslepend epos. Een onthutsend non-fictieboek waaraan jarenlange en wereldwijde research ten grondslag ligt. Een boek dat tot Kamervragen leidde en tot een excuus van de minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok aan de familie Zwartendijk.

Praktische informatie: Locatie: Bibliotheek Walburg Norderstedtplein 8 of: Spektakel Zwijndrecht, Norderstedtplein 10. Dit is dezelfde hoofdingang. Datum en tijd: woensdag 14 oktober 20.00 – 22.00 uur, Entree: 10 euro voor leden en 12,50 euro voor niet-leden. Aanmelden: debibliotheekaanzet.nl of in de bibliotheek.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden