Foto:  Damon Teerink

Colin Velthuizen scoort belangrijke punten en een podium op de Lausitzring

Heerjansdam - Colin Velthuizen (16) uit Heerjansdam heeft met een derde en vijfde plaats goede zaken gedaan in het IDM Supersport 300 kampioenschap op de Lausitzring. Na een close finish scoorde de RT-Motorsports by SKM-Kawasaki zijn tweede podium van het seizoen in de tweede race. Velthuizen staat nu op een gedeelde derde plaats in het kampioenschap met nog twee races te gaan.

De weersomstandigheden waren uitstekend bij de start van de derde ronde van het IDM kampioenschap op de Lausitzring. Colin Velthuizen begon ook sterk aan de vrije trainingen, die hij met een derde tijd wist af te sluiten. In de eerste kwalificatie kwam de 16-jarige coureur net niet aan zijn tijd uit de vrije training en moest genoegen nemen met een achtste positie. Dit herstelde Velthuizen meer dan uitstekend in de tweede kwalificatie. De RT-Motorsports by SKM-Kawasaki coureur haalde 1,3 seconde van zijn tijd af en kwalificeerde zich op een keurige tweede plaats voor de wedstrijden.

Vanaf de eerste startrij kende Velthuizen een uitstekend begin van de wedstrijd. In de eerste helft was de coureur uit Heerjansdam constant in de top-drie te vinden en reed hij ook regelmatig op kop. In de slotfase moest hij helaas een paar plaatsen inleveren en finishte als zesde. Doordat er een gastrijder voor Velthuizen was gefinisht, scoorde hij punten voor een vijfde plaats. De Kawasaki-coureur zelf was verre van tevreden over zijn einduitslag, maar hij scoorde wel belangrijke punten voor het kampioenschap.

In de tweede race wilde Velthuizen het graag beter doen. Deze keer pakte zijn tactiek erg goed uit. In de loop van de race kwam de jonge coureur terecht in een groepje van vier, die gevecht waren voor de tweede plaats in de wedstrijd. Wat het voor Velthuizen lastiger maakte, was dat deze drie tegenstanders teamgenoten van elkaar waren. Velthuizen reed in de laatste ronde nog wel even derde, maar kwam als vijfde het laatste rechte stuk op. Met een goede slipstream wist hij nog twee rijders te passeren en zo finishte hij als derde, wat zijn tweede podium van het seizoen betekende.

Velthuizen is met zijn goede resultaten gestegen naar een gedeelde derde plaats in het kampioenschap en staat achttien punten achter de nummer één. Over twee weken (25 t/m 27 september) is de IDM seizoensfinale met twee races op de Hockenheimring.

Colin Velthuizen #64: “Een erg goed gevoel om het weekend met een podium af te sluiten. Over de eerste race was ik niet tevreden. Ik reed lang vooraan in de groep en dan is het balen als je in de slotfase wat terugvalt. Maar het podium in de tweede race maakte veel goed en we hebben veel belangrijke punten gescoord voor het kampioenschap. Ik kijk nu al uit naar de races in Hockenheim!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden