<p>Koen Kuipers scoort de 0-2. (Foto: Jan Boom)</p>

Koen Kuipers scoort de 0-2. (Foto: Jan Boom)

(Foto: Jan Boom)

Vogels geven voorsprong in slotfase tegen Yerseke weg

In de derde bekerwedstrijd van de Vogels werd dan eindelijk een puntje gepakt maar toch overheerste de teleurstelling aan Vogels zijde. Na een matige eerste helft namen de Vogels in de tweede helft een 0-2 voorsprong, maar zwak verdedigen en onnodig veel ruimte weggeven, betekende een kwartier voor tijd in een tijdsbestek van twee minuten dat het toch nog gelijk werd.

Zwijndrecht - In de eerste 25 min geen kansen voor beide ploegen en het eerste echte wapenfeit was een vrije trap vanaf 20 meter maar die krulde meters over. Tien minuten een kans voor Swank die vanaf links zich goed vrij speelde maar zijn inzet ging ruim naast.

Meteen na rust de voorsprong voor de Vogels: Tanriseven ging vanaf links goed door en legde de bal prima breed op Kuipers die vanaf 10 meter via de binnenkant van de paal binnen schoot: 0-1. Meteen daarna een goede acties van Jaap Swank maar zijn inzet belandde in het zijnet. Nadat de diep gestuurde Messina zijn inzet voor de lijn zag geruimd, was het daarna wel raak. Een ingooi werd door Swank goed verlengd voor de voeten van Kuipers, die in de zestien goed weg draaide en met links afrondde: 0-2.

Een kwartier voor tijd onnodig balverlies voorin en twee passes en een verloren duel van Zwang later, lag de aansluitingstreffer achter Kloosterman. Een minuut later al de gelijkmaker: het knoeiende VVGZ kreeg een penalty tegen na een handsbal van Swank en dat buitenkansje werd onberispelijk benut. Daarna maakte de weer met kaarten wapperende Felix er weer potje van en wekte irritatie aan beide kanten op: bij de Vogels werd een duidelijke handsbal weg gewuifd. In de 85e minuut Klepper en Bachau voor Messina en Los en het laatste wapenfeit was een mooie vrijetrap vanaf de zestien van Bachau die op de lat uiteen spatte. De 2-2 betekende dat Yerseke en Wieldrecht (dat met 4-1 van Unitas ’30 won) verder bekeren.

Het was weliswaar een onderbreking van een groot aantal nederlagen in officiële wedstrijden maar het was tekenend dat de voorsprong niet over de streep werd getrokken. Na de 0-2 bleef men volop de aanval kiezen waar rustig inzakken ook een optie was geweest. Wederom viel opnieuw de matige omschakeling op: dode situaties leverde regelmatig gevaarlijke tegenaanvallen op.

Werk genoeg dus nog voor Gouman en Scheurwater die zaterdag met hun team beginnen aan de competitieopening, als het Vlaardingse CWO op bezoek komt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden