<p>Een staartmees. (Foto: pr)<br><br></p>

Een staartmees. (Foto: pr)

(

Foto:

)

Vogeltrek excursie door het Waalbos

Regio - Stichting Natuurbeheer Waalbos houdt op zaterdag 3 oktober een vogeltrekexcursie in het Waalbos. Er wordt een wandeling gemaakt van twee uur waarbij deelnemers kijken naar alle vogels die zij tegenkomen.

In oktober start de trek van vogels naar hun overwinteringsplekken, veelal in het zuiden van Europa. In deze tijd trekken veel vogels van het noorden door naar het zuiden waardoor in deze periode hele bijzondere waarnemingen gedaan kunnen worden. Op hun tocht naar het zuiden zoeken de vogels een goede plek om een paar dagen te verblijven en zich te voeden alvorens door te reizen naar het zuiden. Zo zijn eerder diverse beflijsters gezien, maar ook een draaihals. Vanwege de grote hoeveelheid bessen die nog aan de struiken hangen, zijn daar ook veel bessen etende vogels te zien zoals staartmeesjes, koperwiek, kramsvogels en lijsters te zien.

De excursie start om 14.00 uur vanaf het parkeerterrein aan de Waalweg, achter het parkeerterrein van Ross Lovell. Deelname is gratis, donatie welkom. Vanwege coronaregels kunnen er maximaal 12 mensen meelopen. Aanmelden via info@onswaalbos.nl

Stichting Natuurbeheer Waalbos (SNW) is opgericht in januari 2015 en wil in samenwerking met Staatsbosbeheer via beheer, recreatie en educatie het Waalbos tot een interessant natuurgebied maken waar iedereen van jong tot oud in de toekomst graag naar toe zal gaan. De stichting richt zich met name op specifiek beheer om het gebied aantrekkelijker te maken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden