<p>Colin Velthuizen.</p>

Colin Velthuizen.

(

Foto: Damon Teerink

)

Colin Velthuizen vierde en zesde na sterke races in Hockenheim

Heerjansdam - Colin Velthuizen (16) uit Heerjansdam kan terugkijken op de twee sterke races op de Hockenheimring. Het resultaat, een vierde en zesde plaats, tijdens de IDM seizoenfinale is alleen niet wat de jonge coureur er zelf van gehoopt had. Velthuizen is als derde geëindigd in het IDM Supersport 300 kampioenschap. 

Het was erg spannend in het IDM Supersport 300 kampioenschap voorafgaand aan de laatste ronde van het seizoen op de Hockenheimring. De top-zes in het kampioenschap stond binnen eenentwintig punten van elkaar. Colin Velthuizen stond op een gedeelde derde plaats in de rangschikking. De trainingen verliepen uitstekend voor de RT-Motorspots by SKM Kawasaki coureur. Na een derde tijd in de vrije trainingen, zette Velthuizen ook een derde tijd op de klokken tijdens de droge eerste kwalificatie. In de tweede kwalificatie was de baan nat, maar ook in deze omstandigheden kon de jonge coureur goed uit de voeten. Velthuizen was een halve seconde sneller dan de rest van het veld en stond met zijn snelle tijd bovenaan op de tijdlijst. Aangezien de snelste tijden in de eerste kwalificatie waren gezet, mocht Velthuizen vanaf de derde plaats op de eerste startrij aan de races beginnen.

De wedstrijden werden op zondag verreden. Velthuizen kende een sterk begin in de eerste race en pakte in de openingsronde de leiding. Een kopgroep van twaalf rijders bleef bij elkaar en het was constant stuivertje wisselen. Velthuizen bleef praktisch constant in de top-vijf rijden. In de laatste ronde waren er opnieuw enorm veel positiewisselingen en waren er meerdere gewaagde inhaalacties te zien. Velthuizen kwam als zesde over de finish op slechts 0.356 seconde van de winnaar. De coureur uit Heerjansdam had op meer gehoopt. Voor aanvang van de laatste race had Velthuizen op plaats drie in het kampioenschap nog hele kleine kans op de titel.

Ook de tweede race was zenuwslopend van start tot finish. Velthuizen reed opnieuw sterk en wist zich goed te handhaven in de voorste gelederen van de grote kopgroep. Met nog drie ronden te gaan viel de coureur uit Heerjansdam in alle hectiek en drukte even terug naar plaats acht. Velthuizen wist vervolgens zich nog wel weer knap te herpakken e naar voren te knokken, maar kwam net tekort voor een podiumplaats. De Kawasaki-coureur finishte als vijfde op 0.201 seconde van de winnaar. Na afloop van de race werd een rijder gediskwalificeerd, waardoor Velthuizen opschoof naar de vierde plaats. Met deze resultaten is Velthuizen is als derde geëindigd in het kampioenschap.

Colin Velthuizen #64: “Het waren twee sterke races, maar ik had op iets meer gehoopt qua resultaat. Zeker na de trainingen was het gevoel heel goed, want ik was telkens één van de snelsten op de baan of het nou droog of nat was. Maar in zo’n grote kopgroep kan er van alles gebeuren. Het zat net niet mee in de slotfase, waardoor we geen podium hebben gescoord. Ik wil het RT-Motorsports by SKM-Kawasaki team bedanken voor hun harde werk dit seizoen!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden