<p>De samenwerking bestaat in werkelijkheid al veel langer, al vanaf de jaren de 60. (Foto: pr)</p>

De samenwerking bestaat in werkelijkheid al veel langer, al vanaf de jaren de 60. (Foto: pr)

(Foto: )

Samenwerking Kerken in Zwijndrecht bestaat een jaar

Zwijndrecht - De stichting Kerken in Zwijndrecht (KiZ) vierde vrijdag 25 september haar eerste officiële verjaardag, maar bestaat als samenwerkingsverband al veel langer. De interkerkelijke samenwerking op terrein van gebed, toerusting en evangelisatie gaat terug tot in de jaren zestig. In die tijd werden er gezamenlijke campagnes met zang en muziek gehouden op onder andere het Wagenveld.

Afgelopen weekend was er een bijzondere contactavond. Zo’n 30 voorgangers en andere betrokken mensen bij KiZ, uit de verschillende Zwijndrechtse kerken, kwamen bij elkaar. Dit gebeurde in het gebouw de Ark, aan de hand van een Bijbeltekst: “Wanneer dan mijn volk, het volk dat mij toebehoort, het hoofd buigt, al biddend mijn aanwezigheid zoekt en terugkeert van zijn dwaalwegen,dan zal ik het aanhoren vanuit de hemel, zijn zonden vergeven en het land genezen” 2 Kronieken 7:14.

Voorzitter van de stichting KiZ, Annet van Willigen: "2020 is een roerig jaar. Zo’n beetje alle landen in de wereld zijn op hun grondvesten ‘geschud’ door een viruspandemie en de effecten daarvan. In deze kritieke tijd van de geschiedenis van de wereld, bidden we om de genade van Goden dat we ons zullen bekeren naar de leven gevende wetten van God. We zien er naar uit dat ons land terugkeert naar haar Schepper, Hij is de bron van het leven."

Kijk voor meer informatie over de stichting KiZ op de website www.kerkeninzwijndrecht.nl of volg ons op facebook en Instagram.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden