<p>Mark Zwang kopt de 0-2 binnen. (Foto: pr)</p>

Mark Zwang kopt de 0-2 binnen. (Foto: pr)

(Foto: Jan Boom)

Eerste overwinning van de Vogels op 'titelkandidaat' Sparta

Memorabele wedstrijden: we kunnen er altijd een wel een aantal herinneren. De uitwedstrijd tegen titelkandidaat (zoals het Spartabestuur zichzelf bescheiden typeerde) kunnen we ook in deze reeks scharen. De Vogels (VVGZ) wonnen met 1-2 maar een 8-2 nederlaag zou zomaar gekund hebben.

Memorabele wedstrijden: we kunnen er altijd een wel een aantal herinneren. De uitwedstrijd tegen titelkandidaat (zoals het Spartabestuur zichzelf bescheiden typeerde) kunnen we ook in deze reeks scharen. De Vogels (VVGZ) wonnen met 1-2 maar een 8-2 nederlaag zou zomaar gekund hebben.

Zwijndrecht - Het vooral in de tweede helft kansen morsende Sparta stuitte echter telkens op de geweldig keepende Kloosterman die met een aantal reddingen een heldenrol vertolkte. De Vogels kwamen in de tweede helft vrijwel niet aan voetballen toe, maar kon de vroege voorsprong toch verdubbelen en pakten zo de eerste zege van het seizoen.

Naast Swart, Los, Roodhorst ook Mark Swank en Messina in de volle ziekenboeg en dat betekende de volgende basiself: Kloosterman- v.d. Wiel, Kooiman, Zwang, Molenaar- Tanriseven, Scheurwater, Tucci, Sewambar- Swank, Kuipers.

De met twee spitsen opererende Vogels openden goed en verkregen een snelle voorsprong. Een verre ingooi van de goed debuterende v.d. Wiel belandde via Swank en Kuipers met een gelukje voor de voeten van aanvoerder Tucci, die vanaf 8 meter doel trof. Daarna was het voornamelijk Sparta dat de klok sloeg. Ze waren een paar maal dichtbij de gelijkmaker, maar steeds kon Kloosterman op inzetten van dichtbij redden. De Vogels met een sterk spelend centaalverdedigingsduo Zwang/Kooiman kwamen er sporadisch uit, maar verschenen nauwelijks in de buurt van het vijandelijke doel.

In de tweede helft werd het overwicht van de thuisclub nog groter. Voor de hard werkende maar niet allemaal even fitte Vogels werd het een kwestie van alleen tegenhouden, maar het moest toezien dat Sparta vooral over de flanken regelmatig door de defensie sneed en opdook voor Kloosterman, die echter onpasseerbaar leek.

In de 70e minuut weer een tegenvaller voor de Vogels toen de belangrijke pion Scheurwater, die longen te kort kwam om zijn team goed neer te zetten, met een liesblessure naar de kant moest; Wanders was zijn vervanger.

In de 82e minuut even lucht voor de Vogels toen goed opjagen een corner opleverde. De goed aangesneden trap van Sewamber werd door Mark Zwang mooi binnen gekopt: 0-2. Zagwijn kwam daarna voor Sewambar en De Vogels hielden stond tot in blessuretijd toen de 1-2 werd binnen gekopt maar al snel daarna het eindsignaal: 1-2 voor VVGZ.

De competitie, waarbij in 2D al twee wedstrijden werden afgelast vanwege corona, wordt zaterdag hervat met een thuiswedstrijd tegen DCV, dat tot nu toe 4 punten bemachtigde.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden