<p>Zonder publiek en met heel veel regen was het zaterdag een niet al te beste wedstrijd voor VVGZ. (Foto: pr)</p>

Zonder publiek en met heel veel regen was het zaterdag een niet al te beste wedstrijd voor VVGZ. (Foto: pr)

(Foto: )

VVGZ verliest kansloos van DCV op troosteloze zaterdag

Geen publiek en continu regen, het Noordpark vormde een troosteloos decor en als dat dan ook nog gepaard gaat met een kansloze nederlaag: er zijn leukere zaterdagen voor de Vogels van VVGZ. DCV was duidelijk een maatje te groot voor het met zoveel blessures tobbende VVGZ en de 0-4 nederlaag was nog mild uitgedrukt want het overwicht van de Krimpenaren was groot.

Zwijndrecht - Nog steeds dus veel geblesseerden bij de Vogels: Roodhorst, Swart, Tucci, Scheurwater waren afwezig, Los maakte wel weer minuten in het 2e. De opstelling: Kloosterman- v.d.Wiel, Kooiman, Zwang, Molenaar- Tanriseven, M.Swank, Sewamber- Messina, Kuipers, J.Swank.
Al in de vierde minuut de eerste goede kans voor de gasten na een goed steekballetje maar Kloosterman was net op tijd uit zijn doel. Na een kwartier duur balverlies van Sewambar net voor de eigen zestien en nadat hij aan de noodrem moest trekken, kwam hij goed weg met geel. Het betekende ook de 0-1 want de lage, harde schuiver over het natte veld versloeg Kloosterman. VVGZ kon tegen het gemakkelijk voetballende DCV maar weinig tegenover zetten. Opnieuw vrijwel alleen maar lange ballen van achteruit, het middenveld werden continu over geslagen en dat betekende veel nauwelijks bruikbare ballen voor de aanvallers van de Vogels. Wel een paar corners maar ook daarbij konden de Vogels geen gevaar stichten.
Na een half uur een overtreding van Swank op de zestien. De vrije trap werd knap uit het doel geranseld door Kloosterman. Daarna zag hij weer een speler voor zich verschijnen na een korte combinatie maar nu redde v.d. Wiel met een goed blok. Toch nog de 0-2 net voor rust: Kooiman stapte uit en leek de bal te kunnen ruimen maar verslikte zich in het leder en de uitblinkende spits de Reuver mocht vrij uithalen vanaf 12 meter en liet onze goalie kansloos.

Na rust was het snel gebeurd met de tegenstand van de Vogels. Bij een luchtduel uit een voorzet zag de referee een handsbal van Zwang en dat werd bestraft met een penalty die werd benut. Nog geen vijf minuten later een mooie uitgespeelde aanval van de gasten die mooi werd afgerond en dus al na een uur de 0-4 op het brod.

DCV had de suprematie gemakkelijk nog groter kunnen uitdrukken, maar miste een paar grote kansen. Zwang had nog de kans op een eretreffer maar zijn kopbal werd nog net tot corner getikt.
Het bleef dus 0-4 op het kille Noordpark en aanstaande zaterdag 10 oktober mogen de Vogels in de herkansing bij Alexandria ’66.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden