Foto:

Talentlessen Develsteincollege voor excellente leerlingen groep 8

Zwijndrecht – Voor het vijfde jaar op rij organiseert het DevelsteinCollege voor cognitief getalenteerde leerlingen in groep 8 het PreGym. Dit uitgebreide proefstudieprogramma is bedoeld voor nieuwsgierige groepachtleerlingen die op zoek zijn naar extra uitdaging. Afgelopen week vond de aftrap plaats voor ruim zestig leerlingen van het basisonderwijs in Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht. Zij volgen tot de voorjaarsvakantie iedere woensdagmiddag het lesprogramma dat zij afsluiten met een certificaat.

Het PreGym is een eerste kennismaking met het middelbare onderwijs, toegespitst op het gymnasium. Leerlingen werken zelfstandig of in groepsverband aan uitdagende projecten en vakken zoals informatica en robotica, Griekse mythologie en Latijn, engineering, CSI (Crime Scene Investigation) en MathArt.

Anders dan voorgaande jaren vond de aftrap dit jaar in verband met de coronarichtlijnen zonder ouders/verzorgers plaats. De leerlingen gingen in het Juniorcollege, een apart deel van het schoolgebouw voor eerste- en tweedeklassers, aan de slag met lessen over Griekse goden, robomind en het construeren van een bibberbeestje.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden