<p>Wouter Swart maakt hier de 3-3. (Foto: Jan Boom)</p>

Wouter Swart maakt hier de 3-3. (Foto: Jan Boom)

(Foto: Jan Boom)

Veerkrachtig VVGZ in slotminuten toch nog onderuit

Tegen Alexandria leden de voetbalmannen van VVGZ de derde nederlaag van het seizoen, maar een gelijkspel was zeker verdiend geweest. Na een dramatische start kwamen de Vogels terug van een 2-0 achterstand, poetsten ze ook de 3-2 achterstand weg maar ging het vijf minuten voor tijd toch nog mis. Maar ondanks de nederlaag toch ook positief nieuws want het vertoonde spel was alleszins acceptabel. Er werd tenminste weer van achteruit gevoetbald met een redelijke opbouw waarbij nu wel de middenvelders aan voetballen toe kwamen. VVGZ beloonde zich echter niet, maar het geeft in ieder geval hoop voor de komende wedstrijden.

Zwijndrecht - Voor de uitwedstrijd bij Alexandria ’66 was bij de Vogels de ziekenboeg langzaam leeg gestroomd. Wouter Swart en Tycho Los waren weer beschikbaar, Scheurwater nam plaats op de bank en Roodhorst maakte minuten in het 2e. Alleen Tucci ontbrak nog, verder was v.d. Wiel ziek. De basis: Kloosterman- Swank, Swart Zwang, Kooiman- Tanriseven, Los, Sewambar - Messina, Kuipers, Swank.

Al na vierde minuut een goede schietkans voor A'66 die net over ging en het was een waarschuwing voor het te lauw startende VVGZ. Na acht minuten de achterstand: een breedtepass van Los werd onderschept, meteen de bal breed op de snelle rechtsbuiten die alleen op de uitkomende Kloosterman mocht afgaan en werd gevloerd. Penalty en geel voor onze goalie, die een paar tellen kansloos was op de inzet vanaf elf meter. Nog geen zeven minuten later lag de tweede achter Kloosterman, die een corner over zich heen zag gaan en bij de tweede paal werd de bal binnen getikt door een geheel vrijstaande Alexandriaan.

Een dramatische start dus voor de elf van Gouman, dat echter de rug rechtte. De Vogels gingen onder aanvoering van Swart, die regelmatig goed inschoof en voor een rustige opbouw zorgde, op jacht naar de tegengoal en die kwam in de 27e minuut. Een diepe bal leek de goalie te kunnen pakken op de lijn van de zestien, maar de goalie gleed door op het natte kunstgras, moest noodgedwongen de bal lossen en de attente Jaap Swank zat ertussen en werd aangetikt. Strafschop en geel en het buitenkansje werd verzilverd door Sewamber. Het gaf weer hoop en de Vogels gingen duidelijk beter voetballen en bijna de 2-2 toen Messina werd weggestuurd, alleen op de goalie af stormde, maar die redde met een knappe sliding. Daarvoor was ook de thuisclub een paar maal gevaarlijk geweest, vooral via de hele handige linksbenige buitenspelers die regelmatig hun opponent de hielen liet zien, maar Kloosterman redde een keer goed en een keer werd hij geholpen door het houtwerk.

Na rust Scheurwater voor Los en we waren de spelersbus nog amper uit of de gelijkmaker lag al binnen. Tanriseven werd weggestuurd, was eerder dan zijn tegenstander bij de bal en rondde vanaf 14 meter prachtig af in de bovenhoek.

Er ontstond hierna een zeer boeiend treffen op het kletsnatte kunstgras van A'66. Beide ploegen gingen voor de winst, lieten mooie aanvallen zien en er vielen nog meer doelpunten. Eerst in de 65e minuut, toen de rechtsbuiten teveel ruimte werd gelaten en de voorzet met links door iedereen werd gemist maar wel in de lange hoek binnen viel: 3-2. Maar weer toonden de Vogels veerkracht en na goed doorzetten van Jaap Swank en Kooiman werd een corner veroverd. Bij de goed aangesneden trap van Sewamber zorgden Scheurwater en Zwang voor onrust in de zestien en in de kluts viel het leder voor de voeten van de altijd bij corners attente Swart die vanaf 8 meter hard binnen schoot.

Maar helaas konden de Vogels het zo verdiende punt niet vasthouden. Vijf minuten voor tijd eerst Swank gevaarlijk rond de zestien en de ver uit zijn doel gekomen goalie leek hands buiten de zestien te maken. Het spel ging echter verder en de linksbuiten werd in de zestien veel te veel ruimte gegeven, het voorzetje belandde bij de twee paal en door een woud van benen schoot men de 4-3 binnen.

Met Zwang voor Tanriseven en de luchtmacht mee naar voren werd nog geprobeerd het tij te keren, maar dat lukte niet meer en zo leden de Vogels een 4-3 nederlaag in een aantrekkelijke wedstrijd maar waar ze zichzelf iets te weinig beloonden.

Zaterdag 17 november de thuiswedstrijd tegen Rozenburg.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden