<p>Pony Goliath gaat binnenkort met pensioen en mag van zijn oude dag genieten bij Stichting Manegepaardenpensioenfonds.</p>

Pony Goliath gaat binnenkort met pensioen en mag van zijn oude dag genieten bij Stichting Manegepaardenpensioenfonds.

(Foto: unknown)

RSV de Hoge Devel in actie voor Stichting Dierenlot

Zwijndrecht - Zoals bij velen bekend is, staat het welzijn van de paarden en pony’s bij manege De Hoge Devel hoog in het vaandel. Als een paard toe is aan zijn pensioen, door het behalen van een bepaalde leeftijd, of krijgt het een blessure waardoor het paard niet meer in de lessen kan meelopen maar nog wel 'paardwaardig' oud kan worden, krijgt dit dier de kans om nog van een mooie oude dag te genieten bij Stichting Manegepaardenpensioenfonds.

Natuurlijk is dit niet kosteloos. Door middel van een maandelijkse donatie helpen vele leden om de maandelijkse kosten hiervoor te dragen. Helaas komt het voor dat een lid, door omstandigheden, stopt met doneren. Of er zijn bijvoorbeeld onverwacht hoge dierenartskosten. RSV De Hoge Devel probeert de Stichting dan toch nog geldelijk te ondersteunen.

Dit jaar heeft een team van creatievelingen, dankzij de donaties van veel kerstartikelen en sponsoring van Anta BV, voor het derde jaar weer schitterende kerstcreaties kunnen maken in de vorm van paardenhoofden, hoefijzers en kransen. Zij doen dit voor de door de Stichting Dierenlot georganiseerde Christmas Challenge.

Stichting Dierenlot doet een oproep aan iedereen om voor een aangemelde dierenorganisatie met de Christmas Challenge in actie te komen. Door mee te doen aan deze actie, verdubbelt Stichting Dierenlot het bedrag wat opgehaald is voor het Manegepaardenpensioenfonds (tot een maximum van 2500 euro)

Met de actie Kerstpaarden voor bejaarde paarden hebben deze creatieve dames inmiddels ruim 1400 euro opgehaald, maar hopen natuurlijk nog op veel meer.

Ook André Hazes en zijn vriendin Monique steunen het Manegepaardenpensioenfonds, en hebben een aantal gesigneerde artikelen ter beschikking gesteld om te veilen. Zij hebben, tot nu, al 440 euro op te halen.

Binnenkort mag ook de manegepony Goliath van zijn oude dag gaan genieten bij de Stichting (zie foto).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden