<p>Binnenkort rijdt de lijn 717 van de buurtbus weer.&nbsp;</p>

Binnenkort rijdt de lijn 717 van de buurtbus weer. 

(Foto: AH van Joolingen)

Buurtbus lijn 717 gaat binnenkort weer rijden

Zwijndrecht - De buurtbus tussen Zwijndrecht-Heerjansdam-Barendrecht v.v. gaat binnenkort weer rijden. Door het coronavirus waren alle buurtbussen in Nederland uit de dienstroosters gehaald, waardoor de kleinere plaatsen veelal verstoken bleven van openbaar vervoer. Na grondig onderzoek door RDW en TNO worden de buurtbussen zodanig aangepast dat ook passagiers en vrijwillige chauffeurs uit de risicogroepen verantwoord kunnen reizen.

Uit deze regio kwamen de afgelopen maanden veel vragen over de stilgelegde dienst. Vooral over wanneer hervatting weer zal plaatsvinden. De technische aanpassingen van de bus zullen volgens planning begin december plaatsvinden, waarna de bus direct kan worden ingezet.

De buurtbus lijn 717 is sinds 2012 operationeel en opgezet om inwoners van Heerjansdam de gelegenheid te bieden om met openbaar vervoer naar Zwijndrecht en Barendrecht te reizen. De uurdienst rijdt van maandag t/m zaterdag en wordt uitgevoerd door vrijwilligers onder de vlag van Qbuzz.

Er kan zowel met de OV-chipkaart als met kaartjes die in de bus worden gekocht, gereisd worden. Er is geen contant geld in de bus.

De lijndienst wordt mogelijk gemaakt door de enthousiaste inzet van vrijwilligers. Kandidaten voor chauffeur (m/v) zijn altijd welkom. Enige vereiste is een rijbewijs B en een paar uurtjes in de week of maand over. Belangstellenden melden zich aan via het secretariaat (078-6121913) of email thjdejong@t-mobilethuis.nl.

Meer informatie www.buurtbusheerjansdam.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden