<p>Rick Schenk als back met opkomende kwaliteiten. (Foto: Maarten de Pater)</p>

Rick Schenk als back met opkomende kwaliteiten. (Foto: Maarten de Pater)

(Foto: Maarten de Pater)

Rick Schenk's 'Lindtse' voetballiefde

Zwijndrecht - Mocht de voetbalcompetitie definitief gecanceld worden, dan is Groote Lindt op basis van vier gespeelde wedstrijden kampioen in zijn derde klasse-afdeling. Die eerste plaats bevalt verdediger Rick Schenk uiteraard prima, maar het idee om dit seizoen niet meer ‘om het echie’ te spelen vindt ie een aanmerkelijk minder goed goed plan.

Door: Jan J. Timmer

“Laten we hopen dat we corona snel kunnen beteugelen”, zegt hij. “Ik heb te doen met de mensen die er echt ziek van worden of zelfs op de intensive care belanden. Als voetballer baal ik dat we geen wedstrijden mogen spelen en de kantine en de kleedkamer niet mogen gebruiken. Juist die lol onder elkaar is het mooie van een teamsport. Want reken maar dat we het naar onze zin hebben met elkaar. In de kleedkamer hangt zelfs een tv. Die gebruiken we om voetbal te kijken en muziek op af te spelen. Ik hoop dat het allemaal weer binnen afzienbare tijd kan. Net zoals ik verlang naar wedstrijden met publiek langs de kant. Die mensen komen écht voor ons naar het sportpark en dat beschouw ik als eervol. Zónder toeschouwers spelen voelde als een veredelde training. Eerst zullen we effe moeten doorbijten. Gelukkig is het wél toegestaan om te trainen, zij het in aangepaste vorm. Dat is tenminste íets. Zo zie je in ieder geval je voetbalvrienden nog.”

Kleutertijd

Rick Schenk staat al sinds zijn kleutertijd op de ledenlijst van Groote Lindt. Sinds een jaar of vijf maakt hij deel uit van het eerste elftal. “Ik heb er nooit een seconde over nagedacht om het eens bij een andere vereniging te gaan proberen,” glimlacht de rechtsback. “Ik kwam na mijn overstap vanuit de jeugd naar de senioren in het tweede elftal terecht. Uiteindelijk was het toenmalig hoofdtrainer Serge van den Hurk die me naar het eerste team haalde. Dat was top van hem, ha ha! Van den Hurk was een enorm aardige man, maar ik moet zeggen dat ik met de huidige hoofdtrainer Randall Neeskens nog meer een klik heb. Neeskens is ‘lekker direct’ in hoe hij ons benadert én hij is in staat om zich zowel in als boven de groep te bewegen. Dat gaat op een heel natuurlijke en goede manier. Mij spreekt dat zeer aan.”

Subtop

Doel van Groote Lindt is om dit seizoen minimaal in de subtop van zijn afdeling te eindigen. Dat zoiets mogelijk moet zijn bewezen de Zwijndrechters tijdens hun eerste kwartet competitieduels voor de ‘coronastop’. Met drie overwinningen en één gelijkspel (tegen het sterke Oud-Beijerland) prijkt ‘De Lindt’ op een met vv Nieuwerkerk gedeelde eerste plaats in zijn poule. “Die eerste plek is verdiend”, stelt Rick Schenk glimlachend vast. “Of we ‘m kunnen vasthouden is koffiedik kijken. Zeker is dat de concurrentie zwaar is en we verschillende sterke ploegen nog niet hebben ontmoet. Behalve Nieuwerkerk en Oud-Beijerland hebben ook Zwarte Pijl en SSS prima teams. Ik ben benieuwd naar onze krachtmetingen met deze clubs. Maar goed, eerst moeten we door deze onzekere periode heen met z’n allen. En duimen dat het goed komt.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden