<p>Mohammed Benzakour, oprichter van het actiecomité en opsteller van de petitie met bijna 400 handtekeningen, is tevreden met de compensatie van Trivire. (Foto: pr)</p>

Mohammed Benzakour, oprichter van het actiecomité en opsteller van de petitie met bijna 400 handtekeningen, is tevreden met de compensatie van Trivire. (Foto: pr)

(Foto: pr)

'Compensatie is erkenning van leed door Trivire'

Bewoners van het P.J. Oudplein en het Gerbrandyplein in Zwijndrecht krijgen van woningstichting Trivire 600 euro compensatie, zo meldde De Kombinatie vorige week al op de voorpagina. Daarvan is 250 euro voor ‘ongerief’ en 350 euro voor de geleden schade. De grote individuele schadeclaims worden nog apart afgehandeld.

Zwijndrecht - Mohammed Benzakour, oprichter van het actiecomité en opsteller van de petitie met bijna 400 handtekeningen, is tevreden. “De overlast was zo groot en de blunders zo ontelbaar dat ik op een gegeven moment dacht: genoeg is genoeg. De handtekeningen en petitie was blijkbaar nodig om Trivire in beweging te krijgen. Voor die tijd werd alles in de doofpot gestopt. Na de handtekeningenactie ging het ook rondzingen in de media en dat leverde Trivire veel imagoschade op. Ik had thuis een zwartboek bijgehouden en hield rekening met een gang naar de rechter. Uiteindelijk moest Trivire wel door de knieën gaan.”

“Natuurlijk zal voor een deel van de bewoners de compensatie wat karig zijn, maar als we het protest niet hadden georganiseerd was er geen cent vrijgegeven. We zijn vooral tevreden omdat deze compensatie een erkenning is voor alle leed en de vele fouten, zowel op het managementniveau als op het vlak van technische afwerking.“

"Helaas vinden veel bewoners de renovatie nauwelijks een verbetering. De huren zijn fors omhoog gegaan maar de isolatie is halfslachtig. We zijn maar deels van het gas af en het ventilatiesysteem veroorzaakt nare luchtjes. De nieuwe flat oogt bovendien kil en sfeerloos. Kale betonnen palen, tochtige entrees. De architect die dit ontwerp bedacht heeft, moet een zwarte ziel hebben. Het hele aangezicht is een aanfluiting richting de architect Pieter Oud, de broer naar wie het plein is vernoemd."

"Ook zijn de bewoners teleurgesteld in wethouder Jacqueline van Dongen, van leefomgeving en huisvesting. Zij wist van het conflict en de drama's, maar heeft op geen enkele manier interesse getoond of ook maar iets betekend als bestuurder."

Van de redactie

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden