<p>De buurtbus rijdt pas vanaf februari 2021.</p>

De buurtbus rijdt pas vanaf februari 2021.

(Foto: AH van Joolingen)

Buurtbus lijn 717 rijdt pas vanaf februari

Zwijndrecht/Heerjansdam/regio - In tegenstelling tot eerdere berichten, gaat Buurtbus lijn 717 nog niet rijden per 1 december. Dit wordt uitgesteld met zeker twee maanden.

De buurtbus lijn 717 (Zwijndrecht-Heerjansdam-Barendrecht v.v.) zou in december zijn vertrouwde dienst hervatten, nadat alle buurtbussen door corona niet meer konden rijden. De Provincie Zuid-Holland en vervoerder Qbuzz geven echter aan dat deze streefdatum niet haalbaar is.

De extra maatregelen die nodig zijn om de kans op blootstelling aan zowel grote druppels (via hoesten en niezen) als kleine zwevende druppelkernen (aerosolen) te verkleinen, moeten kuchschermen, extra ventilatie units en actieve luchtfiltering worden aangebracht. De inbouw van deze Hepafilters wordt uitgevoerd door een externe partij. Aangezien alle buurtbussen voorzien dienen te worden van deze extra aanpassing, treden vertragingen op.

De Provincie en Qbuzz geven nu door dat 1 februari 2021 de startdatum wordt en dat vanaf die dag de buurtbus weer gaat rijden.

Momenteel wordt de buurtbus wel ingezet voor instructieritten.

Informatie over de buurtbus is te vinden op:
www.buurtbusheerjansdam.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden