<p>Robert Kooiman kan niet wachten tot het basketbalseizoen wordt hervat. (Foto: John de Pater)</p>

Robert Kooiman kan niet wachten tot het basketbalseizoen wordt hervat. (Foto: John de Pater)

(Foto: john de pater)

Robert Kooiman mist het basketballen bij Helmink Heroes

Zwijndrecht - Speler van Heren 1 en penningmeester van Helmink Heroes; Robert Kooiman is het allebei. Een verhaal over ‘basketbalgemis’ en scherp aan de wind zeilen.

Door Jan J. Timmer

Tussen maart van dit jaar en nu beleefde Robert Kooiman exact vier weken waarin hij naar hartelust zijn favoriete sport in wedstrijdverband kon uitoefenen. Daarvoor en daarna was het vooral stil. “Ik mis het spelletje en het directe contact met mijn teamgenoten”, zegt hij. “De lol in de kleedkamer, het samen optrekken, het plezier in de kantine na afloop van een training of wedstrijd. Basketbal kun je weliswaar niet rangschikken als eerste levensbehoefte, het geeft wel extra kleur aan mijn leven. Bovendien stonden we met ons herenteam in de competitie bovenaan met drie gewonnen duels, ha ha! Ik moet nog zien of we op redelijk korte termijn weer in actie mogen komen. We gaan ervaren hoe het zich gaat ontwikkelen. Voorlopig ben ik ‘s avonds en in het weekend vooral thuis, geniet ik van onze eenjarige dochter en trek ik er af en toe op uit op mijn racefiets. Als het niet regent tenminste, ha ha!”

Boekhouder

In zijn hoedanigheid van penningmeester houdt Robert Kooiman scherp in de gaten hoe het Helmink Heroes financieel vergaat. “Een jaar geleden werd me gevraagd om deze functie op me te nemen. De vorige penningmeester wilde er mee stoppen en men kwam bij mij terecht omdat ik in het dagelijks leven boekhouder ben. Al vrij snel na mijn start kwam de coronaproblematiek om de hoek kijken en ging alles op slot. Dat had voor onze club zeker ook zijn gevolgen. We moesten in eerste instantie onze gereserveerde sporthaluren doorbetalen. Dat was even flink zorgelijk. Gelukkig besloot gemeente Zwijndrecht om die bedragen kwijt te schelden. Ook prettig was dat we het grootste deel van onze contributiegelden dit voorjaar al binnen hadden. De financiële gevolgen van de lockdown bleven zo binnen de perken. Inmiddels zitten we in een fase van een gedeeltelijke lockdown en ligt ons clubleven - met uitzondering van onze bloeiende jeugdafdeling - opnieuw op z’n gat. Dus wordt opnieuw inventiviteit van ons gevraagd. Verschillende kosten, waaronder het afdragen van bondscontributie aan de NBB, lopen door. Daarnaast zit je andermaal met het probleem dat een groot deel van je leden hun sport momenteel niet kunnen uitoefenen, terwijl er wél van ze verwacht wordt dat ze contributie betalen. We zijn als bestuur aan het onderzoeken hoe we het beste met die situatie kunnen omgaan. Met één ding zijn we in ieder geval blij: onze jeugdafdeling kan in ieder geval ook in deze tijd lekker doorgaan met basketballen, zij het dat er geen competitieduels worden gespeeld. We benutten deze ‘wedstrijdloze’ periode ook om een scheidsrechterscursus te organiseren voor onze oudere jeugd. Want nieuwe arbiters zijn altijd nodig. En voor de rest wachten we af hoe de coronazaken zich gaan ontwikkelen. Het verlangen naar ‘de bal en de lol’ is groot. Zeker weten. Dat ervaar je pas als je een tijdje niet ‘mag’”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden