Winter3Daagse: 57 uur radio maken


<p>ATOS Radio DJ&rsquo;s Bram & Niels draaien vanaf 18 december 09.00 uur 57 uur non stop radio. (Foto: Cees van Meerten FotoExpressie)</p>

ATOS Radio DJ’s Bram & Niels draaien vanaf 18 december 09.00 uur 57 uur non stop radio. (Foto: Cees van Meerten FotoExpressie)

(Foto: Cees van Meerten FotoExpressie)

Winter3Daagse: 57 uur radio maken

Tijdens de Winter3Daagse van 18 tot en met 20 december zetten diverse organisaties, scholen en (sport)verenigingen in Zwijndrecht, Alblasserdam, Papendrecht en Hendrik-Ido-Ambacht zich in om producten in te zamelen voor de voedselbank van Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht. Het is de vierde editie die de organisatie van de Winter3Daagse organiseert.

Door Eline Lohman

ZWIJNDRECHT - De producten, kleding en het geld worden door middel van een actie ingezameld door de organisaties, scholen en (sport)verenigingen. Denk hierbij aan een inzameling op de vereniging door leden of een loterij waarvan de opbrengst naar de voedselbank gaat. Van vrijdag 18 december 09.00 uur tot zondag 20 december 18.00 uur zal wordt er 57 uur non-stop radio gemaakt in de ATOS Studio aan de Westelijke Parallelweg 50 in Zwijndrecht. ATOS DJ’s Niels Florusse en Bram de Waard maken radio in shifts achter elkaar. Om de paar uur schuift er een nieuwe ATOS medewerker aan in de studio om het programma mee te presenteren.

Bram de Waard: “We houden de Winter3Daagse om eenzame mensen en degenen die in armoede leven, een steuntje in de rug te geven. We gaan radio maken met mensen die in armoede leven of eenzaam zijn. We willen het verhaal brengen achter mensen die eenzaam zijn of in armoede leven. Zo wordt het heel persoonlijk en dat is iets moois.”

Vier jaar geleden ontstond het initiatief voor de Winter3Daagse, vertelt Bram. “De armoede in Zwijndrecht was hoog en de nood bij de voedselbank was groot. In een winkelpand in winkelcentrum Walburg zijn we toen spullen gaan inzamelen. De afgelopen drie jaar hebben we steeds in Walburg gezeten tijdens de actie. In 2017 hebben we 9.144 producten waren opgehaald, in 2018 29.458 producten en vorig jaar konden we 40.331 producten overhandigen aan de voedselbank. We merken dat de actie erg leeft. Kijk alleen maar naar de scholen: 25 scholen doen mee aan de Winter3Daagse. De actie wordt steeds bekender. Het blijft een uitdaging om zoveel mogelijk mensen bereid te vinden om mee te doen aan de actie.”

Dit jaar zijn er drie goede doelen waar voor wordt ingezameld. Naast de voedselbank van Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Alblasserdam en Papendrecht wordt er dit jaar voor de kledingbank van de Drechtsteden en Zwijndrechtvoorelkaar producten, kleding en geld ingezameld. Er is gekozen om dit jaar voor een brede keuze aan armoededoelen te kiezen. De aanvragen bij de voedselbank en kledingbank stijgen en veel ouderen en alleenstaande zijn eenzaam. Kijk voor meer informatie op de website van de actie, winter3daagse.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden