Coronacampagne in Zwijndrecht: #WaarDoeJijHetVoor?


Foto:

Coronacampagne in Zwijndrecht: #WaarDoeJijHetVoor?

Zwijndrecht - De gemeente Zwijndrecht is gestart met de lokale campagne #WaarDoeJijHetVoor? De campagne is bedoeld als hart onder de riem en als extra oproep aan de Zwijndrechtenaren om zich te houden aan de coronaregels. Hoewel er een dalende trend is, zijn de cijfers nog steeds te hoog. Daarom roept de gemeente iedereen op alles op alles te zetten om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Hoe motiveer jij jezelf om je aan de coronamaatregelen te houden? Deze vraag heeft de gemeente aan een aantal bekende en minder bekende Zwijndrechtenaren, de burgemeester en wethouders voorgelegd. Onder het motto 'Waar doe jij het voor?' start een reeks filmpjes om het moraal van de inwoners en ondernemers hoog te houden tijdens deze lastige coronaperiode. Want als je weet waar je het voor doet, wordt het een stuk makkelijker om vol te houden. En dat is voor iedereen verschillend. Voor de één om straks weer met vrienden te kunnen chillen, voor de ander om weer allerlei activiteiten in het wijkcentrum te doen of een hapje te eten op het Veerplein.

Winnen

Burgemeester Hein van der Loo: "Samen zetten we onze schouders eronder. Om het te winnen van dit virus. We willen dat onze kinderen weer naar De Kiboe-hoeve kunnen. We willen in teamverband kunnen sporten. We willen thuis een feestje kunnen vieren. Zelf vergader ik digitaal, om ons leven in Zwijndrecht weer zo normaal mogelijk te laten zijn. Waar doe jij het voor?"

De lokale campagne is een extra aanvulling op de eerder gestarte regionale campagne 'Voor wie doe jij het?' van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. Iedereen weet dat het belangrijk is om zich aan de maatregelen te houden, maar het is niet altijd even gemakkelijk. Dan is het soms goed om te bedenken voor wie we het doen.

De filmpjes zijn te zien op het YouTubekanaal van de gemeente.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden