[Aangeboden door Hygienesupply.nl] Noodzakelijke schoonmaakproducten in de zorg


Foto: Bo Harreby Moeller
Aangeboden door Hygienesupply.nl

Noodzakelijke schoonmaakproducten in de zorg

Voor zorginstellingen kan het een uitdaging zijn om de hygiënestandaard te behouden. Vooraf lijkt het wellicht niet het geval, maar er is ontzettend veel voor nodig om een werk- en leefomgeving veilig en schoon te houden voor patiënten en werknemers. We geven u daarom enkele tips over onder andere Vikan producten in de zorg. Wat heeft uw zorginstelling zoal nodig? Wij leggen het uit!

Desinfectiemiddelen

Natuurlijk zijn de juiste desinfectiemiddelen essentieel voor in de zorg. Zonder deze middelen kan men de zorginstelling niet bacterie- en virusvrij houden. Wanneer u niet aan de standaard voldoet, kunnen er bovendien schimmels en bacteriën groeien op verschillende oppervlakken. Onder desinfectiemiddelen verstaan we alle middeltjes om mee hygiënisch schoon te maken.  

Afvalbakken

In zorginstellingen is een goede afhandeling van afval erg belangrijk. Zeker wanneer er kwetsbare patiënten aanwezig zijn. Zorg daarom altijd voor voldoende en goed sluitende afvalbakken. Met afvalbakken creëert u dus niet alleen een hygiënische, maar ook een opgeruimde werkomgeving die veilig is voor personeel en patiënten. 

Handdesinfectie

Vooral wanneer inwoners, patiënten en bezoekers naar de wc gaan, is het belangrijk om voor voldoende handdesinfectie te zorgen. Hierbij kunt u denken aan handzeep en bijvoorbeeld alcoholpompjes. Vooral dit jaar zien we, logischerwijs, ook bij veel zorginstellingen alcoholdispensers bij de ingang terug. 

Reinigingsmachines

Als de dag ten einde loopt, moet ook de vloer gereinigd worden. Hiervoor kunt u het beste een reinigingsmachine aanschaffen. Zo hoeft uw personeel niet de hele zorginstelling door met een emmer en dweil. U kunt veel verschillende reinigingsmachines vinden en allemaal werken ze net even anders. Het is daarom belangrijk dat u vooraf goed in kaart brengt hoe groot uw zorginstelling is en wat het best past bij uw wensen. Hygienesupply.nl kan u helpen bij deze keuze. 

Hygiënepapier

Voor zorginstellingen die veel patiënten achter elkaar behandelen, zoals huisartspraktijken, is hygiënepapier erg noodzakelijk. Met hygiënepapier zorgt u ervoor dat uw patiënten veilig geholpen worden. Is uw patiënt klaar, dan scheurt u simpelweg dit deel van het papier weg. Uw nieuwe patiënt neemt dan plaats op een schoon stuk papier. We zien hygiënepapier veel terug op de behandelbedden in praktijken.

Hygiëne producten bestellen bij Hygienesupply.nl

Om de hygiëne in uw zorginstelling zo hoog mogelijk te houden, kunnen wij u adviseren over de juiste producten voor uw organisatie. Met een kleine 40 jaar aan ervaring in de hygiëne is Hygienesupply.nl bekend met veel hygiëne uitdagingen waar zorginstellingen zoal voor staan. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden