Jan den Hoed rijdt laatste ritje op buurtbus 717


<p>Jan den Hoed (rechts) maakt zijn laatste ritje om samen met Albert Abee kerstpakketten te bezorgen bij de vrijwilligers. (Foto: pr)</p>

Jan den Hoed (rechts) maakt zijn laatste ritje om samen met Albert Abee kerstpakketten te bezorgen bij de vrijwilligers. (Foto: pr)

(Foto: )

Jan den Hoed rijdt laatste ritje op buurtbus 717

Heerjansdam - Heerjansdammer Jan den Hoed maakte maandag 21 december zijn laatste ritje met buurtbus 717 om kerstpakketten te bezorgen bij de vrijwillige buschauffeurs. Jan rijdt vanaf de start in 2012 op de buurtbus. Hij heeft dat al die jaren met veel plezier gedaan maar moet helaas vanwege zijn leeftijd stoppen. Een buurtbus besturen mag tot en met je 78ste levensjaar.

Sinds maart rijdt de buurtbus niet in verband met het coronavirus. Inmiddels zijn er in de bus een ventilatiesysteem en een scherm tussen chauffeur en passagiers aangebracht. Gehoopt wordt dat de buurtbus op 1 februari 2021 weer kan rijden.

Buurtbus 717

De buurtbus 717 biedt sinds 2012 inwoners van Heerjansdam de mogelijkheid om per openbaar vervoer naar Zwijndrecht en Barendrecht te reizen. De buurtbus rijdt volgens een vaste dienstregeling onder de vlag van Qbuzz. Op werkdagen rijdt de bus van 07.00 tot 19.00 uur en op zaterdagen van 09.00 tot 17.30 uur.

Vrijwilligers welkom

De buurtbus wordt door vrijwilligers gereden en nieuwe vrijwilligers zijn meer dan welkom. Gemiddeld rijdt een vrijwilliger twee keer per een dienst van vier uur. Heeft u een rijbewijs B en interesse? U kunt zich aanmelden bij het secretariaat van de buurtbus: 078-6121913 of per email: thjdejong@t-mobilethuis.nl. Kijk voor meer informatie op: www.buurtbusheerjansdam.nl.

De Buurtbus wordt door bedrijven uit de omgeving gesponsord.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden