‘We bedanken alle donateurs’


<p>Er wordt teruggekeken op een hele mooi editie. (Foto: Priv&eacute;)</p>

Er wordt teruggekeken op een hele mooi editie. (Foto: Privé)

‘We bedanken alle donateurs’

De vierde editie van de Winter3Daagse 2020 van afgelopen weekend heeft in totaal 34.545 producten opgebracht. De Winter3Daagse is trots op de inwoners van de gemeente Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Alblasserdam en Papendrecht vanwege alle donaties.

Door Eline Lohman

ZWIJNDRECHT - Van vrijdag 18 tot en met zondag 20 december zetten diverse organisaties, scholen, bedrijven en (sport)verenigingen in Zwijndrecht, Alblasserdam, Papendrecht en Hendrik-Ido-Ambacht zich in om producten in te zamelen voor de voedselbank van Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht. En hoe. Bram de Waard hoofdorganisator van de Winter3Daagse is er maandagochtend nog beduusd van.
“Het was een heel fijne editie! We hebben echt veel producten opgehaald, het is een mooie score. Nadat we vrijdag begonnen met het burgemeestersinterview in onze studio, begonnen de cheques binnen te komen. Soms waren er wel een paar duizend producten opgehaald. Het is een prachtig iets dat we gevierd hebben. De sfeer was ontzettend goed; we hebben het heel leuk gehad met elkaar. Het was misschien wel een van de mooiste edities die we ooit gehad hebben, doordat de betrokkenheid heel groot was. Mensen konden thuis online meekijken en deden dat massaal. We kregen bijvoorbeeld appjes van mensen die op de tv naar de Winter3Daagse zaten te kijken. Ook bijzonder aan deze editie was dat we als dj’s alles zelf moesten doen: van de deur openen voor de mede collega’s tot aan camera’s bedienen. We waren op onszelf aangewezen en dat was heel bijzonder.”

Voor Bram was een van de mooiste momenten van de Winter3Daagse het verhaal van twee jongens die een flinke donatie deden. “Op een gegeven moment werd er aangebeld bij de studio. We vroegen ons af wie er aanbelde. Het bleken twee jongens te zijn die samen ruim duizend producten hadden opgehaald. Met een dubbele aanhangwagen vol producten kwamen ze naar de studio. Die spullen hadden ze opgehaald via vrienden, familie en kennissen. Dat is echt waanzinnig! Dat vond ik een prachtig moment.”

Bram en alle andere Winter3Daagse medewerkers willen graag iedereen bedanken die gedoneerd heeft voor de Winter3Daagse. “We kunnen zo’n actie alleen maar houden als mensen ons steunen en dat hebben ze zeker gedaan: scholen, bedrijven, organisaties en particulieren. We zijn blij met alle donaties, of het nu gaat om een paar producten of om een paar duizend producten. We kijken terug op een heel mooie editie. Er is heel veel betrokkenheid geweest en we zijn blij dat we iedereen hebben kunnen interviewen, ondanks corona.” In het bijzonder wilt Bram ook ATOS RTV bedanken dat een hele belangrijke steun is voor de Winter3Daagse. Wie niet gedoneerd heeft en dat nog wel wil doen, kan nog doneren tot en met woensdagavond 23 december op de website www.winter3daagse.nl. Het geld dat opgehaald wordt, wordt omgerekend naar producten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden