Er bloeit van alles in het Munnikepark


<p>Door vuurwerk zijn insectenflats in brand gevlogen. (Foto: pr)</p>

Door vuurwerk zijn insectenflats in brand gevlogen. (Foto: pr)

(Foto:pr)

Er bloeit van alles in het Munnikepark

Zwijndrecht - Ondanks het slechte einde van 2020, zijn ze in het Arboretum Munnikepark optimistisch; het park staat er mooi, bloeiend bij.

Op oudejaarsavond is er vuurwerk afgeschoten vanaf de parkeerplaats van het Munnikepark. Er ontstond brand en ook de insectenflats moesten het ontgelden. De brandweer kon vanachter de schuur de brand met schuim blussen. Er lag overal veel rommel en vuil. Enkele vrijwilligers van het park hebben dat zaterdagmorgen opgeruimd. Zij blijven echter optimistisch en gaan door.

In bloei

Een warme november en een vochtige december geven een vroege bloei in het arboretum. Hier een rondleiding op papier: Bloeiend bij de entrée, achter de beukenhaag en ook nog op diverse plaatsen door het park zien we de vroege narcis (Rijnland’s Early Sensation). Verder komen we in het rosarium sneeuwklokjes tegen en cyclaampjes onder de magnolia’s. Geurende struiken zoals kamperfoelie (Lonicera fragmentissima – wit) en Viburnum bodnantense, Davidia (rose) bloeien links in de winterborder met de vaantjesboom met vele zaadbollen als blikvanger. Chimonanthus praecox (meloenboompje) geurt en bloeit onder de grote vleugelnoot naast de vroege Helleborus foetidus (wit/groene bloemtrossen) met zijn grote groenblijvende bladeren. Rose bloeit de schoenlappersplant (Bergenia) langs het pad. Tussen het groen van de Ploegpad en Vrijwilligerspad zien we veel blauwe en gele bessen aan de struikklimop (hedera helix Arborescens). Prunussen bloeien al met witte bloemetjes en Mahonia media Winter Sun staat met stevige takken geel te bloeien.

Wandel ook eens langs het water, de Devel. De vrijwilligers hebben met kruiwagens vol houtsnippers een redelijk natuurwandelpad gemaakt langs de twee paddenpoelen. Ook hier weer vroeg bloeiend speenkruid. Let nu ook eens op de mooie vormen van de bomen zonder blad. Natuurlijk is het park met eigen ogen nog veel leuker om te beleven. Het Munnikepark is te vinden aan het Develpad 168 in Zwijndrecht.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden