Wie heeft de ruimte voor dit leuke duo Roos en Bo?


<p>Bo (links) heeft een vriendelijke karakter. Roos is onzekerder en volgt haar maatje blindelings. Daarom worden samen geplaatst. (Foto: pr)</p>

Bo (links) heeft een vriendelijke karakter. Roos is onzekerder en volgt haar maatje blindelings. Daarom worden samen geplaatst. (Foto: pr)

(Foto: )

Wie heeft de ruimte voor dit leuke duo Roos en Bo?

Regio - Deze week niet één maar twee honden zijn het Dier van de week. Het duo, Roos en Bo, zijn echte maatjes en worden alleen samen geplaatst door dierenasiel Louterbloemen.

Roos is een kruising Hollandse Herdershond. Ze is geboren in januari 2010 en is nu dus 11 jaar oud. Via uitwisseling van de Hondenbescherming is Roos bij Louterbloemen terecht gekomen. Oorspronkelijk komt Roos uit Portugal en woonde daar samen met haar maatje Bo en haar eigenaar. In 2017 is haar eigenaar naar Nederland verhuist en zijn Roos en Bo met haar meegekomen. Ze verhuisden van een leven met veel ruimte naar het wonen in een appartement. Helaas kon haar eigenaar wegens gezondheidsredenen niet meer voor dit unieke duo zorgen.

Roos is een hond die de wereld met terughoudendheid benadert. Ze zit bij een te brute benadering op de rand van paniek maar zal zeker geen agressie inzetten en kiest ervoor om weg te gaan. Geef haar dus tijd en vooral de ruimte om contact met je te leggen. Ze moet het vertrouwen winnen voordat ze wat losser kan komen. Als ze dan wat losser is geniet ze van aandacht en is ze graag bij je.

Ze heeft veel vertrouwen in haar maatje Bo en volgt hem blindelings. Alleen kan Roos wel eens pittig uit de hoek komen tegen Bo als het om eten gaat. Het schijnt dat Roos een felle jager kan zijn, wat ze heeft overgehouden aan het leven als zwerver in Portugal, op wild en andere dieren zoals schapen en katten. Ze kan daarom beslist niet loslopen. Roos valt uit naar passerende honden maar doet dit puur uit onzekerheid en als ze samen is met Bo. Hierin is Roos zeker nog goed te trainen, want als je haar alleen hebt dan gedraagt ze zich netjes naar andere honden. Wegens haar gebruiksaanwijzing wordt ze niet bij kleine kinderen geplaatst.

Bo is geboren in april 2011 en is nu ruim 9 jaar oud. Het is een gecastreerde reu en heeft het formaat van een Labrador. Wat kenmerkend is voor Bo is zijn blauwige tong en zijn vriendelijke karakter. Het is een uitermate vriendelijke hond en heel makkelijk in de omgang. Bo is een echte allemansvriend! Hij is open en vrij en een rots in de branding voor Roos.

Bo zou overal goed passen, alleen hangt Roos enorm aan hem en daarom worden ze alleen samen geplaatst. Bo rijdt probleemloos mee in de auto, loopt prettig mee aan de riem, is zacht en bescheiden van aard en is een echte lieverd. Bo is levendig en actief en is voor zijn leeftijd nog super fit.

Wie heeft de ruimte voor deze twee lieverds, én het geduld om Roos haar vertrouwen te winnen? Kom dan snel kennismaken met Roos en Bo.

Ga naar www.louterbloemen.nl voor meer informatie over Roos en Bo of onze andere asieldieren die op zoek zijn naar een nieuwe baas. Of neem contact op met het dierenzorgcentrum via 078-6137902.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden