Oliebollen bakken voor goed doel Hartekind


Foto:

Oliebollen bakken voor goed doel Hartekind

Zwijndrecht - Voor het tweede jaar bakten deze jongens oliebollen voor het goede doel Hartekind.

Hartekind is een organisatie die wetenschappelijk onderzoek doet naar hartafwijkingen bij kinderen. Hun doel is om de overlevingskansen en kwaliteit van het leven van de kinderen te verbeteren.

De opzet van de actie was hetzelfde als een jaar geleden. Vooraf flyeren in de buurt, posters aan de deur, berichten plaatsen in groeps-appen en zakken laten sponsoren door Kwalitaria.

“Na 31 bestellingen moesten we de verkoop stoppen omdat er geen oliebollenmix meer te koop was. Hierdoor konden extra bestellingen en losse verkoop op Oudejaarsdag helaas niet doorgaan”, vertellen de jongens. “In totaal hadden we 586 oliebollen in de voorverkoop. Dit betekende wel extra frituurpannen, mixers en beslagkommen regelen om alles op tijd klaar te hebben.”

Eindelijk konden ze op 31 december met bakken beginnen Mats (7) en Perrie begonnen om 7.15 uur het beslag te maken. De twee oudste kinderen Jacco (11) en Twan (11) en Luuk gingen aan de Elgarstraat 53 een corona-proof veilige bakplaats en afhaalpunt inrichten.

Aan het eind van de dag hebben zij een bedrag van € 291,10 bij elkaar gebakken. Dit bedrag is tot stand gekomen door de verkoop en donaties.

Het  gezin Mats, Twan, Jacco, Perrie en Luuk hebben een geweldige leuke dag en voorbereiding gehad. “Stiekem kijken we uit naar Oudejaarsdag 2021.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden