Volleybalrecreanten nog even in winterslaap


<p>REVO '80 hoopt weer snel lekker te kunnen volleyballen. (Foto: John de Pater)</p>

REVO '80 hoopt weer snel lekker te kunnen volleyballen. (Foto: John de Pater)

(Foto: John de Pater)

Volleybalrecreanten nog even in winterslaap

H.I.Ambacht - Voor Fred Balster was het al zo’n dertig jaar een goede gewoonte: elke donderdagavond gezellig een balletje slaan bij REVO’80 uit Hendrik-Ido-Ambacht. Uitgerekend in het jubileumjaar van de recreatieve volleybalvereniging werden hem en zijn clubgenoten dat ontnomen via een gedeeltelijke en een strenge lockdown.

Door Jan J. Timmer

Het wekelijkse loopje naar de Ridderhal is sinds 15 oktober verleden tijd, althans tot minimaal 20 april. “Balster heeft er alle begrip voor. Natuurlijk sporten we heel graag, maar we vinden het met z’n allen nog veel belangrijker dat we van de coronacrisis afkomen. We merkten binnen de vereniging al dat sommige mensen toch wat angstig werden om door te gaan met volleyballen, hoewel we alle opgedragen RIVM-voorschriften hadden opgevolgd. Duidelijk is echter ook dat het bij een sport als volleybal lastig is om voortdurend op anderhalve meter van elkaar te zijn. Het enthousiasme voor het spel wil er in het heetst van de strijd wel eens voor zorgen dat je het protocol uit het oog kunt verliezen. Ook in die zin is het goed dat we even in winterslaap zijn. Of ik het mis? Jazeker. Samen volleyballen betekent in normale omstandigheden gezelligheid. In de kleedkamer, op en rond het veld en na afloop in het sportcafé van De Ridderhal. Al die dingen hebben we de voorbije maanden moeten missen. Ook ons jubileumviering is komen te vervallen. We hadden een leuke middag en avond in gedachten met overdag een toernooitje en ‘s avonds een feest met buffet en muziek. Van uitstel komt wat ons betreft geen afstel, hoor. Dat feest gaat er echt nog komen!”

REVO’80 werd ooit opgericht door drie mensen die graag recreatief wilden volleyballen, zonder al het fanatisme en de verplichtingen die veel andere verenigingen van hun leden verwachten. “Dat is nog steeds de kracht van REVO’90”, weet Fred Balster. “Onze leden willen gewoon in een leuke relaxte sfeer met elkaar sporten en de vrijheid hebben om eens een keer niet te komen. Momenteel hebben we 26 leden. Dat zijn er ooit meer geweest. Nieuwe mensen aantrekken blijkt, ondanks diverse wervingsacties, lastig, vooral in de leeftijd tot en rond de veertig. Vaak hebben mensen uit die categorie toch nog de ambitie om wedstrijdgericht actief te zijn of verkiezen ze de sportschool boven een vereniging. Het is jammer, maar het is niet anders.”

Ondanks de coronaperikelen en het relatief lage ledental is REVO’80- een kerngezonde club, weet Fred Balster, die naast speler ook secretaris van de vereniging is. “We prijzen ons gelukkig dat er nauwelijks menen hebben opgezegd in deze barre tijd”, zegt hij.

“Ook fijn is dat de gemeente ons zeer ter wille is door al bestelde zaalhuur van de Ridderhal niet in rekening te brengen. Onze leden kunnen we daardoor een groot deel van de contributie kwijtschelden, zonder dat we als vereniging financieel in de problemen komen. En nu hopen dat we in 2021 weer lekker het veld op mogen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden