Thuisonderwijs Onderbouwd bij De Bron al vanaf drie jaar


<p>Nadat Vince ingeschreven was bij De Bron in Zwijndrecht kon hij meteen thuis online aan de slag.. (Foto: pr)</p>

Nadat Vince ingeschreven was bij De Bron in Zwijndrecht kon hij meteen thuis online aan de slag.. (Foto: pr)

(Foto: )

Thuisonderwijs Onderbouwd bij De Bron al vanaf drie jaar

Peuters die zich inschrijven voor het onderwijs bij christelijk kindcentrum De Bron in Zwijndrecht kunnen vanaf drie jaar meteen aan de slag met ‘Onderbouwd’: de vernieuwende ontwikkelmethode voor peuters en kleuters die dit kindcentrum van PIT kinderopvang & onderwijs, sinds 2019 gebruikt.

Zwijndrecht - Het principe van De Bron is dat elk kind ontwikkelrecht heeft en door het programma direct bij de inschrijving aan te bieden wordt gezorgd voor een optimale doorgaande ontwikkellijn van 3 tot 13 jaar. Ook voor het thuisonderwijs heeft de methode heel veel voordelen.

Eerste lockdown

Tijdens de eerste lockdown heeft drs. Simone Haven, grondlegger van de methode 'Onderbouwd Thuis' ontwikkeld: leerzame activiteiten voor thuis die op een speelse manier aangeboden worden. Het biedt herkenbaarheid voor de kleuters en ouders en de leerlingen kunnen thuis de oefeningen herhalen die de leerkracht op het kindcentrum ook doet. “Dat gaat van klankoefeningen met potten en pannen, tot en met meetactiviteiten met materialen die in huis aanwezig zijn. Zo wordt op een praktische manier ingesprongen op de situatie rondom een lockdown,” vertelt Manon Dost, teamleider jonge kind op kindcentrum De Bron. In de praktijk betekent dit dat kleuters drie keer per dag een activiteit aangeboden krijgen op het gebied van taal, rekenen en motoriek. De activiteiten passen allemaal binnen de ontwikkellijnen, zijn thematisch en de kinderen kunnen er spelenderwijs aan werken. Het ouderportal blijft ook na de lockdown beschikbaar en wordt gevuld met betekenisvolle activiteiten die kinderen op hun eigen niveau kunnen doen.

Enthousiast

Jacqueline, ouder van Stacey (7) en Vince (4) is enthousiast over Onderbouwd en de online modules. "Ik heb Vince bij De Bron ingeschreven toen hij 3,5 jaar was en hij kon meteen thuis aan de slag met de online lessen. Zo kon ik hem al op een speelse manier kennis laten maken met het kindcentrum en het onderwijs. Dat is superfijn en het maakt straks de stap naar het onderwijs vele malen kleiner. Via Onderbouwd kunnen de kinderen online educatieve filmpjes kijken, kleine knutselwerkjes maken en bepaalde motorische vaardigheden leren, zoals scheuren en knippen. Dat gebeurt allemaal binnen een bepaald thema, zoals recentelijk ‘De winter'. Zeker tijdens de lockdown, is het heel fijn als de kinderen samen aan de keukentafel hun werk kunnen doen via deze mooie methode. Ik ben echt enthousiast."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden