Zwijndrechtse voetbalmeiden volgen masterclass bij Sparta Rotterdam


<p>V.l.n.r. Juul, Lynn, Daniek, Femke en Silke bij Sparta Rotterdam. (Foto: pr)</p>

V.l.n.r. Juul, Lynn, Daniek, Femke en Silke bij Sparta Rotterdam. (Foto: pr)

(Foto: )

Zwijndrechtse voetbalmeiden volgen masterclass bij Sparta Rotterdam

Zwijndrecht - In deze lastige, sombere en donkere tijd zijn er gelukkig ook nog wat lichtpuntjes te vinden. Op maandag 22 februari mochten er namelijk maar liefst vijf voetbalmeiden uit Zwijndrecht een meidenvoetbal masterclass volgen bij Sparta Rotterdam.

Normaal gesproken trainen en spelen Femke, Silke, Lynn, Juul en Daniek bij het Zwijndrechtse ZVV Pelikaan. Voor één keer mochten ze nu 'stralen' als een echte Sparta-speelster, of zoals ze in Spangen zeggen "trainen op z'n Spartaans".

Onder leiding van Sparta-trainers en speelsters van Sparta Vrouwenvoetbal is er (volgens RIVM & KNVB richtlijnen) getraind op techniek, aanvallen, omschakelen en verdedigen. Echt alles kwam aan bod.

Skills

Natuurlijk hebben de meiden zelf ook even laten zien welke skills ze al in huis hebben. Zo heeft Sparta kennis kunnen maken met die geweldig cross pass van Femke, de (trap)techniek van Silke, het perfecte linkerbeen van Daniek, de snelheid van Juul, en de behendigheid van Lynn. Daarmee hebben deze meiden echt een mooi visitekaartje af gegeven in Rotterdam.

Deze stad is overigens voor Zwijndrechtse voetbalmeiden geen onbekend terrein. Eerder hebben de zusjes Lynn en Juul van der Jagt al gevoetbald bij Excelsior, waar momenteel ook Chloë Bezemer speelt. De Zwijndrechtse Celeste de Vriend speelt op dit moment bij Feyenoord. Zelfs bij de KNVB is het niveau van een aantal meiden meermaals opgevallen. Dit resulteerde in een aantal gevallen zelfs in een selectie voor regio-teams.

Plezier

Toch draait het niet alleen maar om presteren. Het belangrijkste is het plezier dat de meiden beleven. Plezier hebben de meiden zeker gehad tijdens de masterclass bij Sparta. Een activiteit die dan ook voor herhaling vatbaar is.

Proeftraining

Nu de competities stilliggen en veel meisjes 'stil zitten' is het misschien juist wel een goed idee om te gaan sporten. Veel voetbalverenigingen bieden de mogelijkheid om een gratis proeftraining te volgen. "Als je sport en fun wilt combineren, is het zeker de moeite waard om eens een balletje te gaan trappen. Wie weet zien we jou dan binnenkort net zoals Femke, Juul, Lynn, Silke en Daniek ook stralen op het voetbalveld."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden