<p>In Zwijndrecht is er ook enthousiasme voor Kamers met Aandacht.&nbsp;</p>

In Zwijndrecht is er ook enthousiasme voor Kamers met Aandacht. 

(Foto: Privé)

‘Kamers met Aandacht’ gezocht

De wervingscampagne ‘Kamers met Aandacht’ van de gelijknamige stichting is eind maart gestart in de Drechtsteden. In Zwijndrecht is er ook zeker enthousiasme voor Kamers met Aandacht.

Door Eline Lohman

ZWIJNDRECHT - FC Dordrecht trapte deze campagne 29 maart symbolisch af tijdens de thuiswedstrijd tegen Telstar. Doel van de campagne is om kwetsbare jongeren tussen de 18 en 23 jaar die een zorgorganisatie verlaten en niet thuis, maar ook nog niet helemaal zelfstandig kunnen wonen aan een kamer te helpen. Stichting Kamers met Aandacht richt zich op kamerbemiddeling voor jongeren tussen de 18 en 23 jaar die op eigen benen willen staan, maar weinig tot geen sociaal vangnet hebben. Kamers met Aandacht koppelt jongeren aan mensen die een kamer over hebben.

De campagne ‘Kamers met Aandacht’ wordt mogelijk gemaakt door gemeente Dordrecht. Het doel is om minimaal 10 kamers per jaar te vinden voor jongeren in de regio’s Drechtsteden en Alblasserwaard, samen met jeugdzorgorganisatie Enver. In de zoektocht naar kamers helpen ook mee Stichting MADS van FC Dordrecht, Samen Dordt, woningbouwcorporatie Trivire en Netwerk Dordtse Helden. ,,Iedereen kan een kamer met aandacht aanbieden en iedere woonruimte kan een kamer met aandacht worden”, vertelt Mirjam van den Hoek, coördinator van onder meer de regio Drechtsteden. ,,Voorwaarde is wel dat de kamer voor minimaal een jaar wordt verhuurd en de huurprijs niet hoger is dan het bedrag dat wordt geadviseerd door de landelijke huurcommissie. De jongeren krijgen begeleiding van een jeugdhulpverlener die al bij hen betrokken is. De persoonlijke aandacht kan komen van de verhuurder of inwonende huisgenoten. De verhuurders en jongeren worden zorgvuldig gematcht. Verhuurders bepalen zelf hoeveel ‘aandacht’ zij bieden en op welke manier. De jongeren betalen de maandelijkse huur, hebben een dagbesteding en geen problematiek die het dagelijks functioneren in de weg staat.”

Ook in Zwijndrecht worden kamers gezocht, zegt Mirjam. ,,In Zwijndrecht is er ook enthousiasme voor Kamers met Aandacht. Het project is gecontracteerd door de Centrumgemeente Dordrecht en daarmee ook beschikbaar voor Zwijndrecht. Er wordt nog nagedacht over een lancering van een Zwijndrechtse wervingscampagne.” Mensen die een kamer vrij hebben en andere geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op www.kamersmetaandacht.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden