Ad Bossers met de nieuwste aanwinsten voor de voetbalveiling.
Ad Bossers met de nieuwste aanwinsten voor de voetbalveiling. (Foto: John de Pater)

Unieke voetbalveiling met ‘beroemde shirts’ voor goede doel

Zwijndrecht - en gesigneerd en gebruikt wedstrijdshirt van Frenkie de Jong of Arjan Robben of een gedragen exemplaar van Tony Vilhena, Daniëlle van de Donk of Steven Berghuis. Al deze en nog zo’n honderd andere voetbalitems worden tot 1 mei aanstaande aangeboden op de goede doelen-veiling www.vvgzinactie! Bieden maar!

Door Jan J. Timmer

Het idee om een voetbalveiling te beginnen is afkomstig van Coen Scheurwater, die iets terug wil doen voor Fred Zwang. Bij Zwang, die ruim tien jaar verzorger was bij Feyenoord en nauw betrokken is bij VVGZ - waar zijn zonen Stefan en Mark deel uitmaken van de A-selectie, werd rond de jaarwisseling een hersentumor geconstateerd. “De mensen met wie Fred gewerkt heeft of hem anderszins kennen zijn zeer onder de indruk van wat hem is overkomen”, zegt Ad Bossers, technisch bestuurslid van VVGZ en één van de mensen achter de veilingactie. “Voor mij geldt hetzelfde: Fred is mijn zeer gewaardeerde zwager.”

Hartverwarmend

“Doel van de voetbalveiling is om een mooi bedrag op te halen voor Support Casper, Hersentumorcentrum Erasmus MC en ASZ Runners (Team Roparun 308); drie doelen die door de familie Zwang zijn uitgekozen. Deze doelen zijn er op gericht om elke euro zoveel mogelijk ten goede te laten komen aan onderzoek naar glioblastoom, de aandoening waar Fred Zwang aan lijdt. Men hoopt er zo aan bij te dragen dat het perspectief bij de diagnose rooskleuriger wordt dan die op dit moment is.

Frenkie de Jong

Vanuit zowel het prof- als het amateurvoetbal wordt hartverwarmend gereageerd op de oproep om shirts, ballen en andere voetbalspullen beschikbaar te stellen. Het veilingassortiment bestaat inmiddels uit zo’n 100 items, waaronder gesigneerde ballen van Excelsior, AZ en FC Groningen. Maar ook gedragen en gesigneerde shirts van spelers als Frenkie de Jong (FC Barcelona), Stefan de Vrij (Inter Milan), Rick Karsdorp (AS Roma) Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Arjen Robben (FC Groningen), Tonny Vilhena (FK Krasznodar), Roy Makaay, Bruno Martins Indi (Stoke City, nu AZ), Daniëlle van de Donk (Oranje), het laatst gedragen Feyenoord-shirt van Ron Vlaar én een shirt van ASWH, gesigneerd door de spelers van het eerste elftal! Een ritje naar de Kuip leverde Ad Bossers deze week nog gedragen en gesigneerde wedstrijdshirts van Berghuis, Botteghin, Toornstra, Sinistera en Bijlow op. Ook kwamen er shirts binnen van de voetballers Mo El Hankouri, John Goossens, Daryl Janmaat, Jordy Buijs, Dylan Vente, Michiel Kramer en Ramon Hendriks. Dat gevoegd bij een mooie collectie van shirts van clubs uit de regio zorgt voor een topveiling. Het bieden is inmiddels in volle hevigheid begonnen. Op 1 mei wordt de actie afgesloten via een livestream, weet Ad Bossers. “Maar het kan natuurlijk altijd nóg beter! En weet: je steunt er een heel goed doel mee. Daarom: kijk op de site www.vvgzinactie.nl en doe mee! met deze unieke veiling.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden