<p>Chantalle Zijderveld is geplaatst voor de Paralypische Spelen in Tokio, net als Rogier Dorsman.&nbsp;</p>

Chantalle Zijderveld is geplaatst voor de Paralypische Spelen in Tokio, net als Rogier Dorsman. 

(Foto: Nanda van Heteren)

Chantalle Zijderveld en Rogier Dorsman naar Paralympische Spelen

Zwijndrecht – De Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) heeft afgelopen week elf sporters voorgedragen aan het NOC*NSF die aan de kwalificatie eisen voor de Paralympische Zomerspelen voldeden. Chantalle Zijderveld, die haar zwemcarrière bij de Zwijndrechtse zwemvereniging ZZ & PC De Devel begon, is geplaatst. Evenals Rogier Dorsman, die nog steeds voor de club uitkomt.

Door Nanda van Heteren

De Paralympics vinden van 24 augustus tot en met 5 september plaats in Tokio. In het zwemtoernooi starten de atleten in verschillende klassen. De diverse classificaties voor de verschillende slagen zijn bedoeld om iedereen zo eerlijk mogelijk te laten strijden tegen elkaar in een wedstrijd. Zijderveld zwemt in de klassen S10 en SB9, omdat zij is geboren zonder rechterhand, scoliose heeft in haar rug en een schouderblokkade heeft. Dorsman komt uit in de klasse S11 door zijn visuele beperking.

Zijderveld is geplaatst op de tweehonderd meter wisselslag, vijftig meter vrijeslag en de honderd meter vlinderslag en – schoolslag. Op deze laatste afstand werd de in Rio de Janeiro derde.
Voor Dorsman zijn dit zijn eerste Spelen. Hij start op de honderd meter vlinderslag, - rugslag en schoolslag, tweehonderd meter wisselslag en vierhonderd meter vrijeslag.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden