<p>Wethouder Ronald De Meij kwam tijdens de pilot langs.</p>

Wethouder Ronald De Meij kwam tijdens de pilot langs.

(Foto: pr)

O&O doet mee aan coronapilot

Zwijndrecht - In de eigen turnhal van Gymnastiekvereniging O&O aan de Uilenvliet in Zwijndrecht heeft vrijdag 23 april een pilottest van de Rijksoverheid plaatsgevonden. De groepen boven de 12 jaar die ‘normaliter’ op het gekozen dagdeel trainden, waren hier nu ook voor uitgenodigd dit te komen doen. Voor alle andere deelnemers was het voor nu wel noodzakelijk vooraf een negatieve testuitslag te kunnen laten zien. Met deze pilot hoopt O&O deel uitgemaakt te kunnen hebben van een onderzoek dat aantoont dat binnensporten ook weer gewoon zonder vooraf testen mogelijk moet zijn.

Wethouder sociaal domein van de gemeente Zwijndrecht Ronald de Meij kwam tijdens de test langs. Behalve met het sociale domein (jeugd, WMO en gezondheid) houdt De Meij zich ook bezig met de beleidsterreinen onderwijs, sport en cultuur.

De Meij is gezondheidswetenschapper en was voorheen onder andere directeur publieke gezondheid in Zeeland, waar hij sinds 2010 eindverantwoordelijk was voor de GGD Zeeland en interim directeur van de Veiligheidsregio Zeeland was.

Het was geweldig weer ín de eigen hal te hebben mogen trainen en O&O vertrouwt er - mede met de positieve reactie van wethouder De Meij - daarom ook op dat binnenkort - landelijk - íedereen weer als vanouds binnen kan sporten!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden