Foto:

Zorgmedewerkers Nebo in het zonnetje

Zwijndrecht – Op de Dag van de Zorg, 12 mei 2021, werden medewerkers en vrijwilligers van woonzorgcentrum Nebo bedankt voor alle stappen die zij – letterlijk en figuurlijk – in het afgelopen jaar voor ‘hun’ cliënten hebben gezet. Zij kregen symbolisch een sportief wandelpakketje.

Van roeping naar beroep

Tot honderd jaar geleden was het nog een roeping: verpleegster worden. Tegenwoordig is het een beroep: met opleidingen, diploma’s en specialisaties. Zeker in de huidige coronacrisis laten zorgmedewerkers het belang en de waarde van het werken in de zorg zien. Cedrah-bestuurder Teunis Stoop voegt toe: "Maar velen van hen oefenen hun beroep uit als een roeping. Met liefde en passie, met grote betrokkenheid. Ode aan onze werkers in de ouderenzorg!"

Steuntje in de rug

Hoewel er vanwege de coronapandemie geen grootse activiteiten konden worden gepland, wilde regiomanager Martin van der Elst deze dag niet onopgemerkt voorbij laten gaan aan het zorgpersoneel. "Onze zorgmedewerkers hebben het afgelopen jaar keihard gewerkt. Zij zijn dag en nacht in touw om professionele en liefdevolle zorg te geven aan onze kwetsbare ouderen en kunnen daarom wel een steuntje in de rug gebruiken."

Over Nebo

Cedrah biedt in woonzorgcentrum Nebo wonen, zorg en diensten aan ouderen die bewust kiezen voor een organisatie met een reformatorisch identiteitsprofiel. De organisatie biedt een breed pakket aan zorgvormen, van huishoudelijke hulp tot palliatieve terminale zorg.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden