Astrid Honcoop van Honcoop Design. Al tien jaar succesvol in grafisch design!
Astrid Honcoop van Honcoop Design. Al tien jaar succesvol in grafisch design!

Honc Design viert tienjarig bestaan

Omdat zij zich in het werken voor een baas teveel beperkt voelde en de echte creativiteit niet kwijt kon, zette Astrid Honcoop in 2007 de stap naar het zelfstandig ondernemerschap. Begin mei bestond haar bedrijf Honc Design, grafisch ontwerp tien jaar. Op 1 juni viert zij dat feestelijk met klanten, relaties en leveranciers. Als extra bij deze bijeenkomst nodigt Astrid als spreker Guido David van MerketingVisie uit, die zijn inspirerende visie geeft op de positionering van je bedrijf.

ZWIJNDRECHT - "Nooit gedacht dat de tijd zo snel zou gaan", zegt Astrid Honcoop.

"Toen ik in 2007 mijn bedrijf Honc Design startte, deed ik dat om me 100% op mijn manier met creatieve processen bezig te kunnen houden. Dat miste ik als werknemer in een bedrijf. Het was tijd om een knoop door te hakken. Ik startte mijn eigen grafisch ontwerpbureau zonder ook maar één klant, maar was overtuigd dat ik op basis van mijn werkervaring en opleiding aan de Kunstacademie zou slagen. Kort na mijn start kwam de crisis. Dat was even schrikken. Toch kon ik mijn bedrijf tegen die stroom in ontwikkelen en bouwde in de afgelopen jaren een afwisselende klantenportefeuille van tientallen grote en kleine klanten op. Net als iedere zelfstandig ondernemer heb je momenten van twijfel als het even stil is, maar ik bleef tot op de dag van vandaag steeds groeien."

Astrid begon haar bedrijf in Rotterdam, maar verhuisde twee jaar geleden naar Zwijndrecht. Een stap waar ze – achteraf – enorm blij om is.

"Ondernemen in het Rotterdamse is totaal anders dan hier in de regio. Hoewel de afstand niet eens groot is, ervaar ik hier een veel warmere band met opdrachtgevers. De gunfactor is groot. Daar moet je natuurlijk veel aan en voor doen. Zoals aansluiten bij en bezoeken van verschillende netwerkclubs. Ik legde veel nieuwe contacten en breidde mijn netwerk in korte tijd uit. Dat zou ik ook iedere starter meegeven: ga actief netwerken. Timmer aan de weg, leer mensen kennen en, nog belangrijker, zorg dat mensen jou leren kennen. En neem een sterke website; zodat potentiële klanten een goede indruk krijgen. Mijn eigen site (www.honcdesign.nl) helpt mij ook om mijn doelen te halen. En daar ben ik voorlopig nog niet klaar mee… Tijdens mijn feestelijke bijeenkomst komt Guido David van het bedrijf MerketingVisie een mooi verhaal houden over de positionering van je bedrijf."

Met een netwerk van diverse leveranciers staat bij Honc Design visuele communicatie centraal: grote en kleine ondernemers helpen met hun ontwerpwerk, van logo tot brochure, van website tot reclame en huisstijl. Voorbeelden zijn te vinden op www.honcdesign.nl. Meer weten? Bel 06-45644673 of mail info@honcdesign.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden