Logo dekombinatie.nl


Chauffeur Walter en verpleegkundige Annemiek gaven Nikita een rondleiding in de ambulance.
Chauffeur Walter en verpleegkundige Annemiek gaven Nikita een rondleiding in de ambulance.

Jarige Nikita krijgt rondleiding in ambulance

Nikita Driessen uit Zwijndrecht werd afgelopen zondag 18 jaar. Ze zit in het eerste jaar van de opleiding tot verpleegkundige aan het Da Vinci College en weet nu al dat ze ambulanceverpleegkundige wil worden. Zo dolgraag zelfs, dat haar moeder Carola de Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid in het geheim vroeg om op Nikita's verjaardagsfeestje zaterdagavond even 'binnen te vallen'. Dat vond de Ambulancedienst een origineel verzoek, waar bij wijze van uitzondering gehoor aan werd gegeven.

ZWIJNDRECHT - Tussen twee ritten door kwamen verpleegkundige Annemiek en chauffeur Walter even voorrijden bij de totaal verblufte Nikita! Ze kreeg een privé-rondleiding in de ambulance. Ze wil nu nóg liever in de ambulancezorg werken. Voorlopig heeft ze nog wel een lange studieloopbaan voor de boeg. Als ze na vier jaar eenmaal gediplomeerd verpleegkundige is, moet ze zich eerst specialiseren tot Spoedeisende Hulp-, Intensive Care- of anesthesieverpleegkundige en flink wat ervaring opdoen. Pas daarna komt de opleiding tot ambulanceverpleegkundige in beeld. "Over een jaartje of tien zien we je sollicitatie graag tegemoet", liet de Ambulancedienst op haar Facebook-pagina aan Nikita weten.
Overigens is de Ambulancedienst op dit moment haar bezetting aan het uitbreiden wegens de fors toenemende vraag. Daarbij zijn er voor reeds gediplomeerde ambulanceverpleegkundigen altijd mogelijkheden, zij kunnen kijken op www.ravzhz.nl/werken-bij/. (FOTO: CAROLA DRIESSEN)

Reageer als eerste
Meer berichten