Logo dekombinatie.nl


Het Laurens Kamerkoor zingt zaterdag 1 juli in het voorprogramma van het Ars Musica Kamerkoor.
Het Laurens Kamerkoor zingt zaterdag 1 juli in het voorprogramma van het Ars Musica Kamerkoor.

Optreden Laurens Kamerkoor

ZWIJNDRECHT - Het Ars Musica Kamerkoor presenteert een zomers concertprogramma: 'Summer Splendor' (zomerse pracht). In dit sfeervolle concert wordt het publiek getrakteerd op unieke (bekende en onbekende) parels uit de klassieke muziek! Zo staat bijvoorbeeld het gedragen en verstilde werk 'Cantique de Jean Racine' van Fauré op het programma en het lyrische toepasselijke 'Abendlied' van Rheinberger. 'Sure on this Shining Night' van Lauridsen laat muzikaal de sterren flonkeren en het sinistere en spannende 'Les Djinns' van Fauré jaagt zijn luisteraars de stuipen op het lijf. Een veelzijdig en toegankelijk programma voor een onvergetelijke zomeravond.
Het professionele Ars Musica Kamerkoor zoekt graag de verbinding met ambitieuze amateurkoren en is verheugd dat het Laurens Kamerkoor onder leiding van Gabor van Os in Dordrecht het voorprogramma zal presenteren met sfeervolle Franse koormuziek. Zo zullen de 'Trois Chansons de Charles d' Orleans' van Debussy (met solisten uit het koor) worden uitgevoerd, waarin ongekende schoonheid, aardse luiheid en de koude winter worden bezongen. De 'Quatre Motets sur des thèmes grégoriens' van Duruflé met o.a. het sfeervolle 'Ubi Caritas'. Tot slot 'Les Chansons des Roses' van Lauridsen, waarin, zoals de titel al aangeeft, een ode wordt gebracht aan de prachtige roos. Een zeer mooi programma dat aansluit bij de werken die Ars Musica Kamerkoor ten gehore zal brengen.
Dit concert vindt plaats op zaterdag 1 juli om 20.00 uur in de Augustijnenkerk in Dordrecht. Het Ars Musica Kamerkoor staat onder leiding van dirigent Patrick van der Linden. Kaarten reserveren via www.arsmusica.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten