Logo dekombinatie.nl


"Ik heb hier met plezier gevoetbald", zegt Michael Slingerland. "Maar ik was ook toe aan een sportieve uitdaging." (FOTO: RINIE BOON)
"Ik heb hier met plezier gevoetbald", zegt Michael Slingerland. "Maar ik was ook toe aan een sportieve uitdaging." (FOTO: RINIE BOON)

Topschutter Michael Slingerland gaat spelen voor Drechtstreek

Groote Lindt zal ze gaan missen: de doelpunten van Michael Slingerland. De 27-jarige topschutter speelt komend seizoen voor Drechtstreek. "Ik heb steeds de ambitie gehad om een stapje hoger te voetballen. Bij Drechtstreek krijg ik die kans."

ZWIJNDRECHT - Natuurlijk valt het Slingerland niet makkelijk om afscheid te nemen bij de vereniging waar hij het op zich prima naar zijn zin had. "Ik heb hier met plezier gevoetbald", zegt de aanvaller.

"Maar ik was ook toe aan een sportieve uitdaging. Drechtstreek zocht een scorende spits die ook af en toe eens tegen een voorzet kan aanlopen. Ik denk dat ik dat wel kan, ha ha! Een doorslaggevende pre is ook dat ik in Papendrecht weer ga werken met mijn oude trainer Miguel Munoz. Daarnaast kom ik in een goed team terecht met prima voetballers en een paar uitstekende routiniers, zoals Damien Vereecken en Randy Kroos. Het afgelopen seizoen heb ik twee keer met De Lindt tegen Drechtstreek gespeeld. Beide keren was het spannend. Thuis werd het 3-3 met twee goals van mij. Uit verloren we diep in blessuretijd met 3-2. Die wedstrijd tikte ik er één binnen. Het team dat Drechtstreek de voorbije competitie in het veld bracht, was al tweedeklassewaardig naar mijn mening. Met de versterkingen erbij is de club dat helemáál."

De reacties op zijn vertrek bij Groote Lindt waren wisselend. "Dat was te verwachten", zegt Slingerland.

"Aan de andere kant: vorig jaar was ik al bijna naar SC Feyenoord gegaan. Om privéredenen trok ik die overschrijving op het laatste moment in. Men wist dus dat ik graag een stapje hogerop wilde. Dit keer grijp ik die kans, uiteraard na goed overleg met mijn vrouw. Ik ben nu 27, als ik nog wat wil als voetballer is dit het moment! Uiteraard hoop ik dat het Groote Lindt goed zal gaan. Het voorbije seizoen was wisselvallig. Pas na de winterstop begon het te lopen. Daardoor konden we ons niet meer mengen in de top 4 en zijn we vijfde geworden. Dat was redelijk. Meer niet."

De komende weken gaat Michael Slingerland gedoseerd van de zomer genieten.

Vakantie viert hij in Nederland, zo weet hij al.

"En tussendoor zal ik ervoor zorgen dat ik in conditie blijf. Hoe, door wat duurlopen te doen. Ik wil straks fit aan de start van de voorbereiding verschijnen. Zeker weten"

Reageer als eerste
Meer berichten