Logo dekombinatie.nl


K'dansers dansen het moment waarop je over je eigen schaduw heen moet stappen.
K'dansers dansen het moment waarop je over je eigen schaduw heen moet stappen.

K'dans blinkt uit in Spektakel

ZWIJNDRECHT - Het podium van Spektakel was zaterdag 17 juni 's middags en 's avonds voor Dansschool K'dans met de voorstelling 'Moving Souls'. Liefde, moed en durf waren dit jaar het thema. Vanuit de tabula rasa, het onbeschreven blad, zochten de dansers zich een weg door het leven. Door middel van geprojecteerde quotes werd het publiek duidelijk gemaakt welke elementen bijdragen tot het vullen van het leven.

De allerkleinsten verbeeldden met hun sprookjesachtige toverdans het geloof in de magie van het leven. Dan komt verliefdheid op het levenspad, wat mooi werd uitgebeeld met een duet, gedanst door Fleur Bergman en Thiago Klijnsma. Achtereenvolgens werden de chaos in de pubertijd en het vieren van het leven verbeeld met streetdance en hiphop. De K'dansers zorgden voor een pittig optreden in zwart met rode kleding. "Soms komt er een moment waarop je over je eigen schaduw heen moet stappen", legt Ellen Harmsen uit. "Dat wilde ik met de choreografie voor deze dans tot uiting brengen. Met de breakdancers die opkwamen als pinguïns wilde ik de zo belangrijke verbondenheid met de natuur laten zien.'' Ook humor ontbrak niet in de afwisselende voorstelling. De docenten breakdance maakten een grappige act van hun optreden. Leerlingen Art & Performance van het DevelsteinCollege, met Desteny Randou als soliste, dansten het moment waarop je je losmaakt van je jeugd om je eigen weg te vinden. Ook het huwelijk kwam aan bod, verbeeld door bruid Nanda met bruidsmeisje Laura. Moeder Marieke en haar dochtertje Zoë – 's avonds Feline - vertederden het publiek door samen de blik op de toekomst uit te beelden.

De voorstelling Moving Souls liet duidelijk zien waar Dansschool K'dans voor staat: gezelligheid, openheid, respect en kwaliteit. Ellen Harmsen heeft met deze voorstelling de gebundelde kracht van het collectief laten zien, wat vooral tot uiting kwam in de finale. 

Reageer als eerste
Meer berichten