Logo dekombinatie.nl


Jasper Huisman: "Ik moet er natuurlijk wél voor zorgen dat ik ook daadwerkelijk minuten ga maken in Smitshoek 1." (FOTO: RINIE BOON)
Jasper Huisman: "Ik moet er natuurlijk wél voor zorgen dat ik ook daadwerkelijk minuten ga maken in Smitshoek 1." (FOTO: RINIE BOON)

Jasper Huisman laat VVGZ met lichte weemoed achter

Toen Jasper Huisman een jaar of vier geleden een keer hardop zei dat hij graag tot in de Hoofdklasse wilde reiken, werd er in zijn voetbalomgeving schamper gelachen. "En nu lach ik", grijnst de nieuwste aanwinst van vv Smitshoek breeduit. "Ik ga naar een Hoofdklasser!"

ZWIJNDRECHT - Huisman wenst zijn 'triomf' overigens wel meteen te nuanceren. "Ik moet er natuurlijk wél voor zorgen dat ik ook daadwerkelijk minuten ga maken in Smitshoek 1. Dat komt hopelijk goed. Ik zal er in ieder geval voor zorgen dat ik super fit aan de voorbereiding begin. Wat dat betreft heb ik van het verleden geleerd. Twee jaar geleden miste ik vanwege vakantie en luieren drie van de vier voorbereidingsweken bij VVGZ. Dat heb ik geweten. De eerste zeven competitieduels zat ik op de bank. Door mij eigen dommigheid, inderdaad. Het voorbije seizoen heb ik het anders aangepakt. Ik heb de hele zomer hardgelopen en krachttraining gedaan. Het resultaat was dat ik van meet af aan lekker voetbalde en vaak belangrijk kon zijn voor het team. Indirect heeft het me ook mijn 'transfer' naar Smitshoek opgeleverd. Ze wilden me er in Barendrecht graag bij hebben, bleek ook uit de gesprekken met onder andere trainer Richard Middelkoop.

Hij laat VVGZ met lichte weemoed achter. "Ik heb het hier fijn gehad binnen een leuk team en in een mooie vereniging", blikt Huisman terug. "Ons seizoen was heel redelijk, al vertoonden we na de winterstop iets teveel verval. We openden de competitie sterk en hadden zelfs zicht op een periodetitel. Als we in die ene cruciale partij SHO hadden verslagen hadden we de nacompetitie gehaald. Helaas lukte dat net niet. Na de jaarwisseling werd het minder, mede vanwege de zware blessure van mijn spitsgenoot Djim Kammerman. Zijn absentie had zeker ook zijn weerslag op mij. Plotseling werd verwacht dat ik de goals in mijn eentje zou maken, maar dat was niet helemaal reëel. Uiteindelijk heb ik het aardig kunnen invullen, zeker ook vanwege het vertrouwen dat ik van de trainer kreeg. Ik kijk dat ook met een goed gevoel terug op VVGZ."

Smitshoek heeft na een moeizaam seizoen, waarin het zich pas na een lange nacompetitie definitief in veiligheid speelde, afscheid genomen van een flinke groep voetballers én trainer Raymond Frehe. Zijn opvolger Richard Middelkoop mag propberen met een deels nieuwe groep te werken aan een stabiele Hoofdklasser. Geen lichte opdracht.

Sporters uit Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht die ook een keer hun verhaal in de krant willen vertellen, kunnen contact opnemen met sportverslaggever Jan J. Timmer via j.timmer28@chello.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten