Logo dekombinatie.nl


Andermans Veren Live! is een muzikaal cabaretgezelschap dat het Nederlandstalige theaterlied in levend houdt.(Foto: Govert de Roos)
Andermans Veren Live! is een muzikaal cabaretgezelschap dat het Nederlandstalige theaterlied in levend houdt.(Foto: Govert de Roos) (Foto: Fenna Wolve)

Het hele seizoen genieten van: Muziektheater en -cabaret

Deze zomer blikken wij alvast vooruit op het komende theaterseizoen van Cultureel Centrum Cascade. Niet zo maar een seizoen, want Cascade bestaat dit seizoen 20 jaar. En dat moet gevierd worden. Een seizoen lang kunt u in Cascade genieten van de leukste, mooiste, ontroerendste en meest bijzondere voorstellingen.

H.I.Ambacht - Naast de genres cabaret en muziek, maakt ook muziektheater en muzikaal cabaret een groot deel uit van het aanbod van Cascade. Twee bijzonder genres, waarbij een theatervoorstelling of cabaretvoorstelling wordt gecombineerd met veel muziek.

Wij beginnen op 12 oktober met de voorstelling 'Weet je nog wel…'., een programma vol tijdloze Nederlandstalige nummers. Musicalsterren Maaike Widdershoven en Tony Neef brengen samen met componist Ruud Bos een feest der herkenning met nummers van onder andere Robert Long, Wim Sonneveld, Annie M.G. Schmidt, Frans Halsema en Toon Hermans. Ook liedjes van André Hazes, Karin Bloemen en Vader Abraham ontbreken niet.

Cabaretier Onno Innemee stond in 1999 voor het eerst in Cascade. Sindsdien ontbreekt geen enkele show van hem in ons programma-aanbod. Vorig jaar nog samen met vriend en cabaretier Kees Torn, maar dit keer met een nieuw talent: Liliane de Graaf. Onno en Liliane staan naast én tegenover elkaar met als cement de mooiste en meest grappige liedjes van Kees Torn. Samen brengen zij muzikaal cabaret. Binnen hetzelfde genre komt Andermans Veren Live! naar Cascade. Een muzikaal cabaretgezelschap dat het Nederlandstalige theaterlied levend houdt. Samen met Kick van der Veer zoeken ze aan de hand van een thema de mooiste, grappigste en vreemdste liedjes van de afgelopen 100 jaar bij elkaar.

Een grote tip en parel voor de ware muziekliefhebber is de voorstelling 'Lady sings the Blues'. Na de succesvoorstellingen 'Miles!', 'Louis!What a wonderful world' en 'I'm a Soulman' presenteren trompettist/zanger/verteller Michael Varekamp en zangeres/actrice Joy Wielkens een nieuw programma over de diva's in de glorietijd van de jazz en soul van de vorige eeuw. Joy Wielkens kruipt in de huid van legendes als Nina Simone, Billie Holiday en Amy Winehouse.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox