Logo dekombinatie.nl


Fantastisch Zomerkamp Zwijndrecht

Vorige week heeft u kunnen lezen over de eerste dagen van het Zomerkamp Zwijndrecht, een kamp voor kinderen van alle basisscholen in Zwijndrecht en Heerjansdam. Hier het tweede deel van een onvergetelijke week in Renesse.

Zwijndrecht - Was het op de maandag fantastisch mooi weer, de dinsdag is nat, erg nat. 's Ochtends spelen we binnen Doet 'ie het of doet íe het niet, een spel jongens tegen de meisjes waarbij uiteindelijk de meisjes winnen. Na de lunch spelen we buiten het spel Pokemon Go. Kaarten moeten verdiend worden bij spelletjes en bij de Gym kunnen batches gewonnen worden. 's Avonds komen de superhelden Joost en Charlotte om wensen in vervulling te laten gaan. Kinderen wensen dat ze volgend jaar weer mee mogen op kamp, dat ze mogen overlopen of dat ze een shuffle cursus konden krijgen. Daarna is het tijd voor de disco en de kinderen blijven nog lang wakker.

De woensdag bestond uit een ochtendspel op het terrein en 's middags het Smokkelspel op het strand. Ook was er nog een kort momentje om te zwemmen. Na de verplichte douchebeurt was er de barbecue in de barbecuekuil. Als toetje kwam de ijscoman nog even langs rijden.

's Avonds werd het Grote Joost en Aad spel gespeeld. De kinderen moesten proberen vanaf hun slaaphut proberen over te lopen naar de andere kant en daar sokken te stelen. Maar de wachters liepen rond en als je betrapt werd moest je weer terug en het opnieuw proberen. De kinderen waren superfanatiek en kropen zelfs over het terras om maar niet gezien te worden. Op donderdag mogen de kinderen zelf weten aan welke activiteit ze meedoen: tafelvoetbaltoernooi, konden met de leiding bordspelletjes doen of armbandjes maken. 's Middags spelen we Levend Scrabble. De meest bijzondere woorden worden verzonnen om maar een hoogst mogelijk score te halen. 's Avonds wordt er een avondwandeling gelopen. Het is erg bijzonder om in het pikdonder over het strand te lopen. Aan het eind wacht er warme chocomelk.

En dan is het alweer vrijdag, de dag van de Bonte Avond. 's Ochtends oefenen de kinderen hun dansjes, toneelstukjes en quizzen. 's Middags spelen we het Zweeds Renspel met 80 vragen over het kamp, het thema en allerlei andere leuke weetjes. Op de Bonte Avond en de disco maken de kinderen hun eigen feestje. Daarna mogen de meisjes naar de jongens overlopen.

Zaterdagochtend wordt ingepakt en gaat de reis terug naar Zwijndrecht. De kinderen en de kampleiding kunnen terug kijken op een fantastisch leuke week. Meer over het zomerkamp, foto's en leuke reacties zijn te lezen op www.zomerkampzwijndrecht.nl en op
facebook.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox