Logo dekombinatie.nl


De ondernemers hebben er zin in. (Foto: Privé)
De ondernemers hebben er zin in. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Lifestyle aan de Maas op Maasplein

Alles over mode, eten en drinken: daar staat het evenement Lifestyle aan de Maas voor. Op zaterdag 2 september wordt het Maasplein in Zwijndrecht omgetoverd tot een levendig evenemententerrein met allerlei activiteiten, van 10.00 tot 17.00 uur.

Door Eline Lohman

ZWIJNDRECHT – Toen Erika  van J.E. Woonbeleving met Tineke de eigenaresse van tweedehands kledingwinkel Best Chique nadacht over hoe het Maasplein op de kaart kan worden gezet, was al snel het idee geboren voor Lifestyle aan de Maas. "Veel mensen weten het Veerplein wel te vinden, maar het Maasplein niet, terwijl de pleinen naast elkaar liggen," legt Erika uit. "We zijn een klein winkelcentrum, maar het is bij ons altijd gezellig. Samen vonden we het leuk om het plein en de ondernemers eens in het zonnetje te zetten."

De parkeerplaatsen bij het plein worden afgezet en daar komen partytenten waar ondernemers zich presenteren. Eten en drinken, wonen, mode – de keuze is breed. Er zijn kunstenaars aanwezig,  een dame die van oude materialen lampen maakt, er is een tuinarchitect van de partij, er kunnen rode loper foto's worden gemaakt, er worden visagie-tips gegeven en er worden demonstraties gegeven, zoals massage en het beschilderen van bekers. 

Daarnaast is er een wijnproeverij met hapjes, van restaurant En Verre. Dit restaurant geeft ook een barbecue-workshop. In de middag vindt er een modeshow plaats met onder meer kleding van Best Chique en andere ondernemers die meedoen aan het event. Als afsluiter wordt er een veiling gehouden, waarvoor ondernemers producten sponsoren. De opbrengst hiervan gaat naar een scholenproject voor Gambia, een initiatief van Best Chique, dat zich met de winkel inzet hiervoor.

Lifestyle aan de Maas is een nieuw evenement. Erika: "Het is de eerste keer dat we dit evenement houden. Best spannend! Maar we hebben er allemaal veel zin in en het wordt goed ontvangen tot nu toe. We willen dit ieder jaar gaan organiseren." Zie ook www.facebook.com/Lifestyle.aan.de.Maas/.

J-E woon Beleving is te vinden aan het Maasplein 86 te Zwijndrecht. Een sfeervolle, gezellige woonwinkel met een industriële uitstraling. Het bedrijf heeft vloer-, raam- en muurbekleding in het aanbod en kan zitmeubelen en kleinmeubelen leveren. Tevens zijn zij een leerbedrijf voor het HMC te Rotterdam.

Best Chique is op donderdag vrijdag en zaterdag geopend om een goed doel te steunen, namelijk meisjes in Gambia verder laten studeren. De winkel draait daarom op vrijwilligers maar is ook leerbedrijf geworden, er worden ook stageplaatsen aangeboden. In de winkel is van alles te vinden: tweedehands merkkleding, tassen en schoenen, nieuwe sierraden, schoenen, horloges en tassen. Salon Best Chique is er voor haarwensen, mensen kunnen er op donderdag vrijdag en zaterdag binnen lopen zonder afspraak.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox