Logo dekombinatie.nl


Elke donderdag wordt er met veel plezier gedanst. (Foto: Maartje Brockbernd)
Elke donderdag wordt er met veel plezier gedanst. (Foto: Maartje Brockbernd)

Line Dance-lessen voor 55-plus in de Eemzon

Op initiatief van de huurdersvereniging Eemzon is februari 2016 in de Rob Sterkenzaal aan de Eemstein/Zonnestein gestart met het geven van lessen Line Dance voor ouderen.

Zwijndrecht - De deelnemers zijn voornamelijk woonachtig is dit seniorencomplex, maar ook ouderen van elders hebben hun weg naar de Eemzon gevonden door zich in te laten schrijven als donateur. Elke donderdagmorgen van 09.30 uur tot 11.30 uur wordt er met veel plezier gedanst onder de bezielende leiding van Sira Sterk, terwijl haar man Henk voor de muziek zorgt. Er wordt niet alleen country gedraaid maar ook non-country. Zo komen er regelmatig mooie Spaanstalige nummers voorbij en ook de tophits uit de jaren vijftig en zestig ontbreken niet.

Vriendelijk

Sira en Henk zijn zelf fervente Line Dancers en lid van de Rijnmond Country Dancers in Pernis. Sira oogst veel waardering bij de deelnemers, niet alleen door haar vriendelijke benadering maar vooral door de kundige wijze waarop zij de dansen bij deze doelgroep presenteert. Uit het enorme repertoire kiest zij niet al te ingewikkelde dansen en ze bouwt de instructie rustig op. Als zich een probleempje voordoet, bijvoorbeeld als een deelnemer moeite heeft met het draaien tijdens een dans, dan lost zij dit op door voor die persoon de draai te wijzigen in een tussenpas waardoor men toch gewoon mee kan blijven doen. Bovendien, dansen is gezond en goed voor lijf en geest. Je traint op een prettige manier verschillende spiergroepen en door het ritmisch bewegen maak je je hoofd leeg.

Popelen

De Eemzon-groep bestaat inmiddels uit ruim 30 deelnemers die nu ongeveer anderhalf jaar en met heel veel plezier bezig zijn met Line Dance. Op donderdagmorgen 7 september wordt er weer gestart. De deelnemers staan te popelen om weer te beginnen.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox