Logo dekombinatie.nl


Bas Jansen: 'Groote Lindt zal anders gaan voetballen'.
Bas Jansen: 'Groote Lindt zal anders gaan voetballen'. (Foto: Rinie Boon)

'We willen meedoen in de top 5'

Kan Groote Lindt een rol van betekenis spelen in de derde klasse C van het zaterdagvoetbal? Middenvelder Bas Jansen is optimistisch gestemd.

Zwijndrecht - "Het wordt sowieso een interessant seizoen", stelt de 23-jarige linkshalf, bij Groote Lindt begonnen aan zijn derde jaar. "Met het vertrek van spits Michael Slingerland naar Drechtstreek zullen we ongetwijfeld anders gaan voetballen. Vanwege Michael's specifieke scorende kwaliteiten waren we gewend om snel de lange bal te zoeken om hem te lanceren. Nu hij weg is verandert ook onze manier van voetballen. Er zal meer opbouw in komen." Groote Lindt moet daarnaast het vertrek van Bjorn van Ingen zien op te vangen. De verdedigende middenvelder vormde eveneens een belangrijke schakel in het elftal van trainer Serge van den Hurk. Bas Jansen heeft vertrouwen in een goede afloop. "We hebben de beschikking over een talentvolle spelersgroep", vindt de inwoner van Hendrik-Ido-Ambacht. "De enige echt onzekere factor is of we in staat zijn om constant te presteren. 'Jong' houdt ook een verhoogde kans op wisselvalligheid in. We moeten proberen om neerwaartse pieken te voorkomen. Als dat lukt kunnen we meedoen in de top 5 van deze zware poule. ENOH en De Zwerver hebben zich flink versterkt en van teams als Wieldrecht, IFC en De Alblas mag je zeker ook verwachten dat ze bovenin gaan meedraaien. Daarnaast zijn we wat nieuwkomers in onze afdeling van wie ik de kracht niet ken. Een goede competitiestart wordt straks cruciaal, denk ik. Het speelt nu eenmaal lekkerder met een aantal overwinningen op zak. Daarmee tank je als jonge ploeg zelfvertrouwen en kun je zomaar in de flow terechtkomen."

Jansen gaat zijn bijdrage leveren op een positie waar hij als sinds de jeugd op speelt: die van linkshalf. Zijn broer Wouter zal hij moeten missen: die zocht zijn heil deze zomer bij BVCB in Bergschenhoek. "Jammer, maar ook begrijpelijk. Hij was na vijf jaar Groote Lindt toe aan een nieuwe uitdaging. Soms heb je zo'n prikkel nodig, he!"

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox