Logo dekombinatie.nl


Foto: Fenna Wolve

Het hele seizoen genieten van: Kindertheater

Deze zomer blikken wij alvast vooruit op het komende theaterseizoen van Cultureel Centrum Cascade. Niet zo maar een seizoen, want Cascade bestaat dit seizoen 20 jaar. En dat moet gevierd worden. Een seizoen lang kunt u in Cascade genieten van de leukste, mooiste, ontroerendste en meest bijzondere voorstellingen.

H.I.Ambacht - Kindertheater is waardevol voor de taalontwikkeling en kunstzinnige vorming van kinderen. Maar de voorstellingen zijn natuurlijk vooral erg leuk en spannend! Voor alle ouders, opa's, oma's, ooms, tantes en iedereen die graag met kinderen het theater bezoeken heeft Cascade weer een leuk programma samengesteld. Te beginnen op zondag 8 oktober met een try-out van VET Kindercabaret, voor iedereen vanaf 6 jaar. Super grappige sketches en liedjes over herkenbare situaties waar kinderen en ouders samen hard om kunnen lachen. Sjamke de Voogd, Nellerike de Voogd en Jantijn Prins spelen allerlei vreemde typetjes en halen rare capriolen uit.

Woensdag 29 november keert jeugdtheatergezelschap Theater van Santen terug naar Cascade. Sinds 2001 brengen zij om de twee jaar een leuke voorstelling voor kinderen vanaf 3 jaar. Dit keer brengen zij het 'Sinterklaas instrumentenfeest', een liedjesprogramma boordevol bekende Sinterklaasliedjes. Voor de kleine kinderen vanaf 2 jaar brengt Cascade, omdat zij jarig is, de voorstelling 'Dikkie Dik en de taart'. Een sfeervolle muziekvoorstelling voor peuters en kleuters gemaakt door actrice en presentatrice Joes Boonen. Het verhaal wordt opgebouwd rond een levensgroot boek met originele Dikkie Dik-tekeningen van Jet Boeke.

Voor de iets oudere kinderen brengt Cascade op 18 maart de familievoorstelling 'Nuffe tantes; eenuf is eenuf'. Theatermaaksters Floor van der Poort en Irene Schouten steken met behulp van vernuftige kostuums, poppen, decors, liedjes en voice-overs van o.a. Karin Bloemen en Tony Neef, hun persoonlijke verhaal in een Nuf jasje: Durf te kiezen voor wat je écht wil! Ook is er op 15 april de familievoorstelling 'Plaza Patatta; een fantastische verjaardag' voor iedereen vanaf 7jaar. 'Plaza Patatta' is al tien jaar een geliefde kinderboekenserie, geschreven door Nanda Roep.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox