Logo dekombinatie.nl


Een seizoen lang genieten

Deze zomer blikten wij alvast vooruit op het komende theaterseizoen van Cultureel Centrum Cascade. Niet zo maar een seizoen, want Cascade bestaat dit seizoen 20 jaar. En dat moet gevierd worden met de leukste, mooiste, ontroerendste en meest bijzondere voorstellingen.

H.I.Ambacht - De afgelopen weken is het aanbod van Cascade van verschillende genres aan bod gekomen, maar er zijn ook nog uitstapjes naar andere activiteiten. Zo wordt het theaterseizoen afgetrapt met een feestelijke jubileumavond op 23 september. Deze avond wordt er met Cascade huis cabaretiers Sjaak Bral en Karin Bruers teruggekeken op het verleden en naar nieuw talent. Cascade is in de afgelopen twintig jaar een springplank geweest voor vele beginnende cabaretiers. Deze avond krijgen Alex Ploeg (De Grote Improvisatieshow) en Benjamin van der Velden een podium voor hun cabarettalent. Naast cabaret krijgen ook de jonge lokale talenten van de Zinge! Teens, een prominente plek deze avond. In de pauzes geeft singer-songwriter Roos Blufpand exclusieve kleedkamerconcerten voor een selectief gezelschap bezoekers. Cabaretier Rene van Meurs praat de avond aan elkaar en om de feestavond compleet te maken, treedt de Nederlandse Robbie Williams samen met zijn band op.

Ter herinnering aan de literaire avonden, die Cascade samen met de Bibliotheek in het verleden organiseerde, keren tijdens dit jubileumjaar Ronald Giphart en Bart Chabot terug met een nieuw literair programma. Zij brengen de vrolijke, hilarische, ontroerende en onderhoudende voorstelling 'Trio Giphart & Chabot'. Een show in de inmiddels rijke en roemruchte traditie van schrijvers als Jules Deelder, Remco Campert, Jan Mulder, Joost Zwagerman en Nico Dijkshoorn. Er wordt voorgelezen, gezongen en wellicht zelfs gedanst.

Een bijzonder uitstapje is de theatervoorstelling 'Ma'. De voorstelling is gebaseerd op het boek dat Hugo Borst schreef over de aftakelende geest van zijn moeder en haar onvermijdelijke verhuizing naar een verpleeghuis. In deze tragikomische solovoorstelling portretteert Eric Corton liefdevol de woorden van de zoon.

Maar naast voorstellingen biedt Cascade meer. Zo is er maandelijks op de woensdagavond een filmavond voor volwassenen. In de schoolvakanties wordt er ook een film aangeboden voor de kinderen. Voor de 18+ jeugd is er een keer in de maand 'Boven.Dansen'. Daarnaast vindt er maandelijks de Open Coffee Drechtsteden plaats voor zelfstandige ondernemers en het Kunstcafé Drechtsteden voor kunstenaars en kunstliefhebbers.

Het volledige theaterprogramma en de mogelijkheid tot reserveren is de te vinden op www.stichting-cascade.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox